Date companie
 
 
 
 

Elevi drogați cu etnobotanice, duși cu ambulanța la spital

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, timisoara, etnobotanice, elevi, liceu
 

Situație gravă la un liceu din Timișoara! Patru elevi de a noua s-au prăbușit pur și simplu la pământ, după ce au consumat etnobotanice chiar în interiorul instituției de învățământ. Elevii au fost dusi de urgența la spital.

IOAN GHEORGHE BÂNDARIU, director unitate școlară "Am observat că era pălit la față, era incoerent în exprimare, nu stătea bine pe picioare. Am încercat să discut cu el. Ulterior, am mai găsit încă 3 copii. Unul era în toaletă, vomitase, unul era în sala de clasă. Toți cei 4 erau din clase diferite. Normal, i-am dus și pe ei la ambulanță."

Cadrele didactice i-au anunțat pe părinții liceenilor și aceștia au mers de urgența la spital.

MIHAI GAFENCU, medic, Spitalul de Urgență pentru Copii Timișoara "Probabil că au consumat o substanța etnobotanică, halucinogenă. Ei neagă, ei spun că au consumat țigări obișnuite dar starea lor era evident modificată ca urmare a consumului unor substanțe care nu au doar efectul nicotinei."

Băieții sunt acum în afara pericolului. În urma analizelor, se va vedea ce tip de substanțe au consumat. Medicii sunt îngrijorate de numărul mare de elevi care ajung la urgența din cauza drogurilor. Este pentru a treia oara, de când a început școala, când elevii timișoreni ajung din sala de clasă direct la spital, ca urmare a consumului de etnobotanice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Heliport medical, la Spitalul Universitar de Urgență ( 3 Decembrie 2019 )

  Premieră în București! Un heliport dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgentă a pacientului critic a fost inaugurat, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Heliportul a fost amenajat pe acoperișul Blocului Operator Central. 

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Povestea românului Răzvan Popa, specialist în logistică la Médecins Sans Frontières ( 30 Noiembrie 2019 )

  Medicina se face și cu sufletul! O spun cadrele medicale, dar și angajații auxialiari implicați în misiunile umanitare ale organizației Médecins Sans Frontières, cunoscută și sub numele de Medicii fără Frontiere, desfășurate...

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2