Date companie
 
 
 
 

Elevii, din nou la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Festivitate Grigore Moisil
 

Emoții mari în prima zi de școală pentru toți elevii! Aceștia și-au reîntâlnit colegii și profesorii, iar pe unii dintre ei i-au cunoscut pentru prima oară. Părinții și bunicii nu au lipsit din această zi importantă.

AMBIANȚĂ MUZICALĂ

ALEXANDRA VLAD, reporter
”După ce anul trecut festivitatea de deschidere a avut loc în online, astăzi, elevii sunt din nou în curtea instituțiilor de învățământ. Plini de speranță și emoții își doresc un an plin cu roade și fără restricții. Și dacă vorbim despre emoții, ca în fiecare an, cele mai multe au fost pentru părinți.”

CĂLIN, elev

”-Ai emoții? Cum te simți în prima zi de școală? –Da, am câteva emoții, este un colectiv nou și sper să fie totul bine. – Este liceul pe care ți l-ai dorit? -Da, este liceul pe care mi l-am dorit, l-am pus prima opțiune și sunt fericit că am intrat.”

RAFAELA, elevă

”Mi-a fost dor, să sperăm că o să stăm cât mai mult fizic. –Școala online cum ți s-a părut? – Nu se compară cu cea fizică. Ți-e dor de colegi de profesori și interacțiunea, din păcate, lipsește în școala online. –Ce așteptări ai pentru acest an școlar? – Să rămânem fizic până la final și să fie totul bine.”

ȘTEFAN, elev

”Este bine, mă bucur că ne-am întors. E mult mai bine să fii cu colegii, cu profesorii, cu părinții. E bine să fim împreună unii cu alții. A fost grea perioada asta, mă bucur că ne-am întors.”

Dacă elevii au avut emoții, părinții au fost și mai copleșiți și au retrăit momentele prin care au trecut și ei.

”Foarte mari. Sunt foarte emoționată, în primul rând, pentru că a reușit să intre în acest liceu și eu le doresc tuturor copiilor să aibă un an nou școlar foarte bun și cu mult, mult succes.”

”Împreună cu ei avem aceleași trăiri, în momentele astea de început de an școlar și cred că nu numai noi, toată lumea, inclusiv cadrele didactice. Mult succes în noul an școlar și fără prea multe restricții.”

”Să aibă parte de cât mai multă școală fizic, cu online-ul e o problemă și mult succes. Să fie totul în regulă, să aibă putere să învețe.”

DANA CORINA BOBOCEA, director, Colegiul Național Grigore Moisil

”În primul rând, să fim cât mai mult la școală, în format fizic la școală. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să respecte toate măsurile care au fost impuse la nivelul școlii. Au fost enunțate prin întreaga mass-media, au fost transmise prin canalele noastre de comunicare și îmi doresc tare, tare mult ca școala să se desfășoare în formatul în care suntem obișnuiți și nu online. – Ce mesaj aveți pentru elevi? În primul rând, le urez mult succes în noul an școlar. Le urez să facă față tuturor provocărilor, indiferent de natura acestora.”

Printre cele mai mari dorințe ale elevilor, pentru noul an școlar, se numără activitățile extrașcolare, infrastructura adecvată, digitalizarea și un climat școlar sigur, lipsit de fenomenul de bullying.


Elevii, din nou la școală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2