Date companie
 
 
 
 

Elevii olimpici, premiați la Palatul Victoria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, elevi, ceremonie, palatul, olimpici, medalii, victoriei, distinctii, cimpeanu
 

Ceremonie pentru olimpicii români la Palatul Victoria! În cadrul ceremoniei, premierul interimar și ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, i-a premiat pe elevii care au urcat pe podium la competițiile internaționale.

SORIN MIHAI CÎMPEANU, premierul interimar al României "România a fost mereu pe podium, ceea ce reprezintă o performanță ieșită din comun a sistemului de educație din România. Cred că avem de învățat de la toți acești tineri și am speranța că ei reprezintă un model pentru generația lor, dar și pentru generațiile viitoare."

LIGIA DECA, consilier de stat, Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială "O Românie puternică nu poate fi construită decât prin educație, iar dv. reprezentați acele vârfuri, acele zone de excelență care pot da practicile, politicile, experiențele pentru o viziune pentru educație, către o strategie."

ECATERINA ADRONESCU, fost ministru al Educației "Dumneavoastră sunteți formatori de elite, dumneavoastră doamnelor și domnilor profesori, pentru că voi dragi elevi sunteți elitele generației voastre și asta înseamnă enorm."

225 de elevi, distinși cu peste 250 de medalii, dintre care circa 50 de aur, la olimpiadele internaționale sau regionale, juniori și seniori, pe discipline au fost recompensați la Palatul Victoria.

VOX "Pentru ce ai primit premiu? Pentru olimpiada internațională de matematică. Ești pasionat de matematică? Da. De fapt de toate materiile realistice, și matematică și fizică."

VOX "Te-ai pregătit mult pentru acest concurs? Da, un an de zile. Ce alte pasiuni mai ai? Chimia și limba română."

VOX "Pentru ce ai primit acest premiu? Pentru olimpiada internațională de lectură. Te pasionează lectura? Da, pot spune că da, a devenit o pasiunea de-a lungul anilor."

VOX "Partea cea mai importantă este a dascălului. Dacă dascăli noștri sunt ajutați să-și desfășoare activitatea numai cu sufletul, atunci cred că vom avea reușite și mai bune."

VOX "Bineînțeles acest premii sunt importante pentru că duc elevul în sistemul de valori. Putem spune că, într-o școală, calitatea se obține prin performanță, iar în spate stă neodihna dascălilor de excepție."

În cadrul ceremoniei au fost premiați și cei 230 de profesori care i-au pregătit pe elevi, dar au primit distincții și cele 99 de școli din care provin laureații.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • Trei elevi, eliminați de la Evaluarea Națională ( 25 Iunie 2021 )

  Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2