Date companie
 
 
 
 

Elevii, prietenii naturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Proiect scoala eco
 

Unitățile școlare, invitate să devină prietenoase cu natura! Este în plină desfășurare cea de-a șasea ediție a programului ”Școli Prietenoase cu Natura”, inițiat de Societatea Ornitologică Română. Programul, aplicat în mai multe școli din țară, are drept scop educația pentru natură și protejarea biodiversității din sate și orașe. Mai exact, își propune să apropie elevii de natură prin activități practice desfășurate în spațiul verde al instituțiilor de învățământ. Și elevii Școlii Gimnaziale Metropolitane ARC din Sectorul 3 al Capitalei s-au implicat cu toată convingerea în acest program și sunt fascinați de tot ceea ce descoperă și aplică în cadrul activităților.

VOX "Eu, cu încă un coleg, am pictat acel cuib și mie mi se pare drăguț la această școală, pentru că avem copaci, nu este ca un câmp cu construcții. Avem și copaci, ca să putem respira mai bine.”

LĂCRĂMIOARA MATEI, coordonator proiect ”Proiectul nostru face parte dintr-un proiect național. Se desfășoară pe tot parcursul anului și are mai multe activități, printre care hrănirea păsărilor, protejarea păsărilor și olimpiada păsărilor, unde copiii capătă cunoștințe.”

DANIELA COSTĂCHEL, director, Școala Metropolitană ARC "Întodeauna, elevii Școlii Metropolitane ARC au avut proiecte prin care sunt educați să iubească natura, să se apropie de natură."

Programul ”Școli prietenoase cu natura” include și activităti derulate în sala de clasă. Printre acestea se numără concursurile de recunoaștere a speciilor de păsări și utilizarea planșelor cu păsări de colorat.


Elevii, prietenii naturii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2