Date companie
 
 
 
 

Elevii și profesorii se plâng de gradul ridicat de dificultate al subiectelor de la simulare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, examene
 

Subiectele date vineri la simulările bacalaureatului și la examenele naționale au fost făcute pentru olimpici! O spun chiar profesorii, care acuză Inspectoratul Școlar că i-a supus pe elevi unor teste imposibil de trecut. Asta în condițiile în care tinerii nu se descurcă prea bine nici în fața unor teste de dificultate medie, iar unele subiecte nici măcar nu sunt incluse în programa școlară.

AMBIANȚĂ (profesor cu subiectele în mână): "Să îmi arate și mie care sunt exercițiile pentru nivelul minimal de cunostinte? (...) Trebuiau pentru nota 5 rezolvate 8 de aici, să mi le arate care sunt."

Subiectele de matematică i-au pus pe jar pe dascăli.

ADRIAN ENACHE,  profesor de matematică: "Pai, subiectele astea grele trebuiau să ocupe doar 10% din punctajul total, hai 15, hai 20, dacă vrem să fim severi, dar nu se poate să dai peste 50 numai subiecte extrem, extrem de grele."

Elevii spun că timpul alocat rezolvării subiectelor a fost prea scurt.

VOX elevă: "Foarte grele. O mare diferență între ceea ce lucrăm la clasa cu domnii profesori, față de ceea ce lucram la meditații (...) și față de ceea ce avem în manualele de pregătire pentru bacalaureat."

VOX elev: "Pentru noi care am fost M2 a fost destul de greu. (...) Nu am putut să facem toate subiectele. "

VOX elevă: "A fost greu. La subiectul 2, de exemplu, o lege de compozitie mi-a luat o pagină întreagă. Numai calcule mărunte și ceva de genul asta nu am mai făcut la clasa, atât de greu, a fost îngrozitor. Subiectul trei a fost de neatins. "

Aproximativ 30 de mii de elevi au fost înscriși la simularea examenelor de evaluare națională și de bacalaureat organizată în Capitală. Prezența a fost de 85% la simularea examenului de maturitate și de 95% la cea a Evaluării Naționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2