Date companie
 
 
 
 

Eurobarometrul de primăvară reflectă pesimismul românilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : economia, romani, institutii, eurobarometru, pesimisti
 

Românii, mai încrezători în economia și instituțiile europene, decât în cele românești! Așa arată rezultatele sondajului Eurobarometru standard, ediția de primavară, publicat joi de Comisia Europeană. Potrivit sondajului, romanii sunt optimiști în ceea ce privește situația economică a blocului comunitar, 31% dintre ei considerând că se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, peste media europeana de 21%. Sunt pesimiști însă când vine vorba de economia României.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Sondajul Eurobarometru arată că doar 27% dintre români consideră că starea economiei naționale este una bună, față de o medie UE de 49%. De asemenea, românii au mai mare încredere in Uniunea Europeană respectiv 52%, decât în institutiile naționale. La nivel national, principala problemă a românilor este reprezentată de inflatia/creșterea preturilor și a costului vietii."

Eurobarometrul mai arată că 54% dintre români consideră că situația financiară a gospodăriei este bună. 42% au o parere similară despre locul de muncă, față de o medie europeană de 71%, respectiv 61%. Principalele preocupări ale europenilor sunt migrația și terorismul, cu 38%, respectiv 29%. Nu în ultimul rând, europenii resimt beneficiile politicilor și ale realizărilor Uniunii, cum ar fi: lipsa controalelor la frontieră sau reducerea numărului acestora cu ocazia călătoriilor în străinătate, scăderea prețurilor pentru convorbirile telefonice efectuate într-o altă țară din Uniune sau sporirea drepturilor consumatorilor la achiziționarea de produse sau servicii în altă țară a blocului comunitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • „Sunt nebuni românii ăștia!”, volumul franțuzoaicei Christine Colonna-Césari îndrăgostite de România ( 24 Decembrie 2020 )

  „Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2