Date companie
 
 
 
 

Eurobarometrul de primăvară reflectă pesimismul românilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : economia, romani, institutii, eurobarometru, pesimisti
 

Românii, mai încrezători în economia și instituțiile europene, decât în cele românești! Așa arată rezultatele sondajului Eurobarometru standard, ediția de primavară, publicat joi de Comisia Europeană. Potrivit sondajului, romanii sunt optimiști în ceea ce privește situația economică a blocului comunitar, 31% dintre ei considerând că se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, peste media europeana de 21%. Sunt pesimiști însă când vine vorba de economia României.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Sondajul Eurobarometru arată că doar 27% dintre români consideră că starea economiei naționale este una bună, față de o medie UE de 49%. De asemenea, românii au mai mare încredere in Uniunea Europeană respectiv 52%, decât în institutiile naționale. La nivel national, principala problemă a românilor este reprezentată de inflatia/creșterea preturilor și a costului vietii."

Eurobarometrul mai arată că 54% dintre români consideră că situația financiară a gospodăriei este bună. 42% au o parere similară despre locul de muncă, față de o medie europeană de 71%, respectiv 61%. Principalele preocupări ale europenilor sunt migrația și terorismul, cu 38%, respectiv 29%. Nu în ultimul rând, europenii resimt beneficiile politicilor și ale realizărilor Uniunii, cum ar fi: lipsa controalelor la frontieră sau reducerea numărului acestora cu ocazia călătoriilor în străinătate, scăderea prețurilor pentru convorbirile telefonice efectuate într-o altă țară din Uniune sau sporirea drepturilor consumatorilor la achiziționarea de produse sau servicii în altă țară a blocului comunitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2