Date companie
 
 
 
 

Examenul de bacalaureat i-a speriat pe absolventii de liceu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, liceu, probe
 

Examenul de bacalaureat a bagat spaima in tineri. Un absolvent de liceu din trei nu a vrut sã dea examenul maturitãtii. Ministrul Educatiei a estimat peste 330 de mii de candidati, cei mai multi din istoria examenului, insa in final s-au înscris doar 200.000. În prima zi de Bac, ministrul interimar al Educatiei a mers in control prin licee. Singura problemã descoperitã a fost tinuta elevilor: pantaloni scurti, fuste mini si umeri goi.

LIVIU MARIAN POP, ministrul interimar al Educatiei: "Mi-ati dat o idee sã punem o tinutã minimã decentã pentru participarea la aceste examene."

Examenul oral la limba românã le-a dat, unora bãtãi de cap, chiar dacã elevii nu aveau cum sã-l pice dacã se prezentau.

VOX: "A fost foarte greu pentru cã trebuia sã vorbim, sã citim, sã le explicãm."

VOX: " Un text memorialistic. si cum a fost? Foarte usor. (...) Mi-a fost fricã la început si când am intrat si am vãzut cum e, m-am relaxat."

Opt liceeni au fost eliminati pentru încercarea de a copia. La proba oralã de limba românã, elevii nu primesc note si nici nu sunt declarati admisi sau respinsi. Primesc doar diplome în care este precizat nivelul de competentã: mediu, avansat sau experimentat. Proba oralã de limba românã a continuat si marti, iar de sãptãmâna viitoare, elevii vor sustine proba de verificare a competentelor digitale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2