Peste 5 mii de tineri medici au intrat în focurile examenului de rezidentiat. Concursul reprezinta pentru toti o noutate absoluta, pentru ca nu mai este centralizat la nivel national, iar evaluarile se vor face in sase centre universitare. Fiecare centru va avea subiecte proprii. Examenul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de întrebari si a durat 4 ore. Absolventii universitatilor de medicina concureaza pe un numar de 3.800 de posturi. Cei mai multi candidati au dat concurs în Bucuresti.
FLORIAN POPA, rector, Univ. de Medicina Carol Davila: "Daca prin sistemul de calcul al notarii tezelor ies un numar de oameni cu aceeasi medie care nu pot fi departajati. (...) atunci va fi nevoie de o noua proba care se va da duminica viitoare. Examenul se va constitui dintr-un caiet de sarcini care va intruni 100 de teste nu 200 cum este astazi."
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pe centru universitar. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidați înscriși sau posturile pentru care candidații nu au obținut punctajul minim de promovare nu vor fi ocupate.
Tot mai mulți români aleg două roți în locul celor patru. Cu temperaturi ridicate și traficul din marile orașe tot mai aglomerat, vara aceasta s-a înregistrat o creștere semnificativă a celor care dau examen pentru permisul de motocicletă. Motivele principale: libertatea și economia de timp.
Liceenii care au prezentat cele mai bune lucrări la Concursul Național de Comunicări Științifice la Geografie au fost premiați, sâmbătă, la Palatul Național al Copiilor din București.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
În această dimineață, Imnul Național a răsunat în munții Vlădeasa, la Stâna de Vale.
Examenul național de bacalaureat 2025 a început cu proba scrisă la Limba română, obligatorie la toate profilurile. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, au fost organizare 447 de centre de examen în toată țara, iar numărul candidaților înscriși este de 108.000. Pentru rezolvarea subiectelor au fost prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019