Date companie
 
 
 
 

Executați silit de ANAF

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, apartamente, ANAF, executati, silit, maracineni
 

Scandal la Mărăcineni, județul Argeș! 100 de oameni riscă să rămână fără adăpost în plină iarnă, pentru că ANAF vrea să îi evacueze din casă. Ei locuiesc în două blocuri care aparțin Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură. Instituția nu a plătit însă dările către stat și are acum o restanță în valoare de 2,7 milioane de lei, așa că ANAF a decis să scoată la licitație cele 30 de apartamente.

PETRE COJOCARU, director, ANAF Argeș "Potrivit Codului de procedură fiscală, ne-am dus și am pus sechestru pe aceste apartamente. Noi le-am pus sub sechestru în primă fază."

Mulți dintre locatari sunt angajați ai Institutului Pomicol. Unii locuiesc în aceste imobile și de 40 de ani.

VOX "Unde să mă duc? N-am unde. Din 1972 de când lucrez aici, și eu și soția, copiii i-am făcut aici, unde să ne ducem. Eu n-am casă, n-am masă, aici m-am născut, aici am investit banii."

VOX "Dacă n-o să mai locuiți aici, unde o să locuiți? N-am unde, copiii sunt născuți aici. N-am altă proprietate, am investit tot în acest apartament."

Licitația pentru cele 30 de apartamente va avea loc pe 8 februarie.

VOX "În jur de patru-cinci sute de milioane apartamentul. Și de ce nu le cumpărați? Păi, nu putem că ne-a pus sechestru ANAF-ul pe ele."

Conducerea Institutului cataloghează demersul ANAF drept ”un abuz” și spune că există încă de anul trecut o hotărâre judecătorească definitivă care anulează decizia ANAF. Mai mult, Institutul Pomicol are de recuperat de la autorități bani, iar o parte din aceștia ar urma să fie virați și către ANAF.

MIHAIL COMAN, director, Institutul Pomicol Mărăcineni "Ele sunt clar prin hotărârea de guvern a Guvernului României în domeniul privat al statului. Eu am răspuns ca administrator al domeniului public și al Institului pomicol și i-am dat hotărârea de guvern."

Locatarii spun că nu-și vor părăsi locuințele și amenință cu proteste.


[ Inapoi ]« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2