Date companie
 
 
 
 

Exemplu, la 103 ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Cea mai batrana recenzata
 

Cea mai vârstnică persoană recenzată din România, premiată pentru exemplul oferit societății! Olga Orlov, în vârstă de 103 ani, originară din Basarabia și refugiată în România, transmite un îndemn civic tuturor celor care invocă motive pentru a nu participa la recenzarea populației. Locuiește în Sectorul 6 din București de 54 de ani și a participat la zece dintre cele 14 recensăminte organizate în țara noastră. În semn de apreciere, Primăria Sector 6 și Institutul Național de Statistică i-au acordat o diplomă, flori și câteva cărți de istorie.

OLGA ORLOV, recenzată

”Transmit la toată lumea să fie cuminte, să respecte legile, să muncească. Am muncit eu, în două ture, zi și noapte, și am muncit și duminica, și sâmbăta. Și să trăiască, cum se spune, calculat. Trebuie să ști unde locuiești, unde trăiești, cine ești, și de unde vii și unde te duci.”

ALINA MÂȚOI, recenzor

„Este foarte lucidă, a răspuns la toate întrebările și recunosc că, după aceea, am stat o oră și ceva de vorbă cu dânsa și mi-am încărcat bateriile, ca să zic așa. De atunci, țin legătura cu dânsa și mi s-a părut un caz deosebit.”

MIHAELA ȘTEFAN, viceprimar, Sector 6

”Eu sunt foarte emoționată, din două motive. Unul pentru că, la vârsta dânsei, a găsit puterea, curajul și încrederea să facă acest serviciu public, până la urmă. Și doi, pentru că doamna Olga este refugiată și, mai mult ca oricând, toți empatizăm cu situația dânsei.”

ROMI MIHĂESCU, secretar general, INS

”Poate să fie un exemplu pentru generațiile mai tinere pentru faptul că sunt, din păcate, persoane, nu pot să spun multe sau puține, oricum, sunt persoane care apleacă urechea la tot felul de fakenews-uri care nu au niciun fel de fundament și, din păcate, lucrurile aceste impietează, totuși, asupra unei acțiuni care este de importanță colosală pentru o națiune, pentru o țară.”

Potrivit INS, în prezent, aproape 13 milioane de români sunt recenzați, dintre cele 19 milioane la care ne raportăm. Persoanele care refuză să deschidă ușa recenzorului, refuză să furnizeze informații sau dau date eronate ori incomplete riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. De asemenea, persoanele care împiedică accesul recenzorilor în ansambluri rezidențiale pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de lei.


Exemplu, la 103 ani

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2