Date companie
 
 
 
 

Exercițiu de securitate cibernetică organizat de SRI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : atac, virus, sri, exercitiu, securitate, informatic, cibernetica
 

Dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție în caz de atacuri informatice, în atenția SRI! Serviciul Român de Informații efectuează, în premieră, un exercițiu național de securitate cibernetică. Până miercuri, peste 60 de instituții de stat și private își vor testa capacitatea de răspuns la atacuri informatice. Testarea are loc după ce, vineri, SRI anunța că a contracarat o tentativă de atac cibernetic. În aceeași zi, au avut loc atacuri și la instituții din alte state.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter “Șeful Centrului Național Cyberint din cadrul SRI, Anton Rog, a avertizat că orice instituție care nu are sistemele de operare actualizate la zi și care nu are software licențiat poate fi ținta unui atac cibernetic. El a precizat că atacurile din zona instituțiilor guvernamentale, cel mai probabil, au ca scop furtul de date, iar celelalte sunt pentru recompense financiare."

Exercițiul de securitate cibernetică este organizat de SRI în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. La sfârșitul săptămânii trecute, instituții din cel puțin 150 de state au fost afectate de un atac cibernetic masiv. România se află pe locul nouă în clasamentul țărilor care au avut cel mai mult de suferit. Vineri, activitățile de pe platforma industrială Dacia, de la Mioveni, au fost întrerupte parțial, pentru a stopa răspândirea virusului. Producția a fost reluată abia luni dimineață, la ora 7.00. O altă țintă a fost Ministerul român de Externe dar, în acest caz, a fost vorba de un atac diferit, care a vizat probabil furtul de date și care a fost contracarat de specialiștii români. Potrivit SRI, nivelul tehnologic al atacurilor cibernetice va crește semnificativ în perioada imediat următoare, astfel că este imperios necesară implementarea unui cadru legislativ clar și pragmatic, care să stabilească atribuții și responsabilități concrete în acest domeniu la nivel național.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2