Date companie
 
 
 
 

Expediții în siguranță: 30 de voluntari curăță traseele până la Vârful Omu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asigurari, drumetii, Varful Omu
 

Începând din această vară, turiștii care vor să ajungă pe Vârful Omu se pot bucura de drumeții fără griji. Și aceasta pentru că a început cel mai amplu proiect de asigurare a piscului! 30 de voluntari și angajați ai unei companii de asigurări au renunțat la concedii, pentru a face din lumea noastră un loc mai sigur. De la începutul lunii iulie și până în prezent, au îndepărtat arborii căzuți pe traseul Bușteni-Pichetul Roșu, au vopsit marcajele și au înlocuit săgețile indicatoare deteriorate. Acțiunea s-a desfășurat sub atenta îndrumare a reprezentanților Asociației Turistice pentru Natură Oxigen și cu aprobarea Salvamont Râșnov.

DIANA ȚÂMPU, membru fondator, Asoc. Turistică pentru Natură Oxigen

"Marcajele turistice ne poziționează în orice moment într-un anumit punct de pe traseu. Și ele se deteriorează în timp. Dacă le facem anul acesta, în doi-trei ani, se mai taie anumiți copaci, alții cad. Marcajele trebuie făcute la intervale de timp regulate."

Proiectul însă nu se oprește aici. În partea a doua a traseului montan, voluntarii vor înlocui podețele și cablurile, vor monta lanțuri și scări de lemn în porțiunile dificile.

MIHAI TECĂU, președinte, Directorat Omniasig Vienna Insurance Group

"La vârful Omu o să reamenajăm zona turistică. La Cabana Mălăiești, o să ne ocupăm de partea internă a cabanei. Partea de primit turiști, partea de bucătărie și toalete."

Totuși, chiar și pe un traseu bine marcat, accidentele nu sunt complet excluse. De aceea, asigurările sunt recomandate.

MIHAI TECĂU, președinte, Directorat Omniasig Vienna Insurance Group

"Ar trebui să își cumpere o asigurare, care să le ofere și sprijinul financiar, în cazul în care se întâmplă un accident. (...) Se întâmplă accidente de fiecare dată."

În funcție de traseul ales, drumeția până la vârful Omu, care are o altitudine de 2.505 metri, poate dura între 6 și 12 ore. Anual, peste 9.000 de oameni se aventurează pe unul din traseele montane care duc la vârful Omu. Parcurgerea lor este, însă, interzisă pe timpul iernii.

 



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

    Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

  • Aventuri de vacanță, la Stâna de Vale ( 13 Iulie 2019 )

    Zonele de agrement din România reprezintă ținta favorită, în această perioadă, pentru românii care pleacă în vacanță sau care doresc să se distreze în weekend. Un loc în care distracția se împletește cu relaxarea, la aer curat, și care...

  • Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, indisponibilă ( 11 Iulie 2019 )

    Sistemul informatic din sănătate pare bolnav cronic! C.N.A.S. a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

  • Propunere de modificare a legii asigurărilor obligatorii de locuințe ( 20 Mai 2019 )

    Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi modificată! Asigărătorii urmează să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații, și riscul de furtuni, potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară.

  • Ilegalități în sistemul privat de sănătate ( 26 Noiembrie 2018 )

    Controale la operatorii privați din domeniul sănătății! Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că instituția pe care o conduce execută verificări în sistemul privat de sănătate, deoarece există suspiciuni privind...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2