Date companie
 
 
 
 

Expoziția ”Constelația Cărăbuș”, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : expozitie, fotografie, teatrul, Tanase, constantin, fatu, cartabus, miraru
 

Deschidere oficială a expozitiei de fotografie “Constelația Cărăbuș”, eveniment marcant în viața culturală a Bucureștiului! Vineri a avut loc vernisajul expoziției care cuprinde fotografii rare cu o figură cheie în teatrul de revistă românesc: Constantin Tănase! Expoziția “Constelația Cărăbuș” face parte din seria de manifestări care celebrează împlinirea a 100 de ani de la înființarea Teatrului de Revistă în România.
Cu această ocazie a fost inaugurat și foaierul teatrului.

VASILE MURARU, director, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” ”Programul a început de dimineață cu tăierea panglicii acestei minunate expoziții, acestui colț de rai care evocă istoria teatrului de revistă românesc.”

VALENTINA FĂTU, actriță, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" ”Se inaugurează o expoziție de fotografie și inaugurăm Aripa Cărăbuș a foaierului Teatrului Tănase. Avem două expoziții, una va avea caracter permanent, iar una caracter temporar. Această expoziție temporară a fost organizată prin sprijinul și cu amabilitatea Muzeului Județean Vaslui și o parte dintre ele cu sprijunul Muzeului Teatrului Național din București.”

CORINA CHIRIAC ”Teatrul Tănase îl comemorează pe fondatorul teatrului și actorul Constantin Tănase, la un centenar de când există scena de revistă românescă, și vreau să îl felicit pe directorul artistic al teatrulu, domnul Muraru, pentru că a organizat acest eveniment, dar mai ales vreau să o felicit pe actrița Valentina Fătu, care a avut ideea.”

Organizatorii expoziției spun că scopul este acela de a transmite tinerei generații o istorie care merită să fie știută. Invitații au avut parte și de o surpriză: proiecția filmului ”Visul lui Tanase”, realizat in anul 1932! Pelicula face parte din seria primelor filme românesti, în care joacă chiar marele actor de teatru de revistă, Constantin Tănase.


Expoziția ”Constelația Cărăbuș”, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • "Armonia Artelor", vernisaj spectaculos în Capitală ( 11 Decembrie 2019 )

  Iubitorii de artă se pot bucura de expoziția Armonia Artelor din Capitală! Creațiile au fost prezentate publicului în cadrul unui vernisaj de excepție.

 • ”D'ale carnavalului”, la Teatrul ”Masca” ( 2 Noiembrie 2019 )

  Premieră de zile mari, la Teatrul Masca! Piesa de comedie „D’ale carnavalului”, de referință în creația lui Ion Luca Caragiale, este pusă în scenă în mod inedit, la Teatrul Masca, în regia lui Mihai Mălaimare.

 • Organele prelevate de la actrița Ema Vețean salvează cinci vieți ( 29 Octombrie 2019 )

  Familia a donat organele actriței Ema Vețean, de la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, care și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier. Familia actrițe a acceptat prelevarea de organe, dăruind, astfel, viață...

 • Multime de viziitatori, la expoziția de îmbrăcăminte și încălțăminte de la Romexpo ( 6 Octombrie 2019 )

  Mulțime de vizitatori dornici să-și înnoiască garderoba, în acest weekend, la cea mai mare expoziție cu vânzare, de îmbrăcăminte și încălțăminte, organizată în Pavilionul C2 de la Romexpo! Hainele și încălțămintea sunt...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2