Date companie
 
 
 
 

Expoziția ”Constelația Cărăbuș”, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : expozitie, fotografie, teatrul, Tanase, constantin, fatu, cartabus, miraru
 

Deschidere oficială a expozitiei de fotografie “Constelația Cărăbuș”, eveniment marcant în viața culturală a Bucureștiului! Vineri a avut loc vernisajul expoziției care cuprinde fotografii rare cu o figură cheie în teatrul de revistă românesc: Constantin Tănase! Expoziția “Constelația Cărăbuș” face parte din seria de manifestări care celebrează împlinirea a 100 de ani de la înființarea Teatrului de Revistă în România.
Cu această ocazie a fost inaugurat și foaierul teatrului.

VASILE MURARU, director, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” ”Programul a început de dimineață cu tăierea panglicii acestei minunate expoziții, acestui colț de rai care evocă istoria teatrului de revistă românesc.”

VALENTINA FĂTU, actriță, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" ”Se inaugurează o expoziție de fotografie și inaugurăm Aripa Cărăbuș a foaierului Teatrului Tănase. Avem două expoziții, una va avea caracter permanent, iar una caracter temporar. Această expoziție temporară a fost organizată prin sprijinul și cu amabilitatea Muzeului Județean Vaslui și o parte dintre ele cu sprijunul Muzeului Teatrului Național din București.”

CORINA CHIRIAC ”Teatrul Tănase îl comemorează pe fondatorul teatrului și actorul Constantin Tănase, la un centenar de când există scena de revistă românescă, și vreau să îl felicit pe directorul artistic al teatrulu, domnul Muraru, pentru că a organizat acest eveniment, dar mai ales vreau să o felicit pe actrița Valentina Fătu, care a avut ideea.”

Organizatorii expoziției spun că scopul este acela de a transmite tinerei generații o istorie care merită să fie știută. Invitații au avut parte și de o surpriză: proiecția filmului ”Visul lui Tanase”, realizat in anul 1932! Pelicula face parte din seria primelor filme românesti, în care joacă chiar marele actor de teatru de revistă, Constantin Tănase.


Expoziția ”Constelația Cărăbuș”, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2