Date companie
 
 
 
 

Expozitie de binocluri, la Brasov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, expozitia, binocluri, centrul, cultural, reduta
 

Expoziția de binocluri deschisă, până pe 31 octombrie, la Centrul cultural Reduta, din Brașov, le oferă pasionaților ocazia de a vedea 60 de exponate fabricate în diferite epoci istorice și cu utilități diverse.

AMBIANtà (cel mai vechi binoclu din colectie): "Binoclul de teatru tip Gallileo e fabricat necunoscut, adicã nu este trecut pe el, ci pe el e trecut ce apare în traducere în parantezã."

Cel mai vechi exponat din colecția lui Marin Crișu este fabricat în anul 1840. Fostul ofițer a început să colecționeze binocluri în 1995.
MARIAN CRIȘU, colecționar "Un prieten mi-a arãtat (...) un articol despre o colectie de binocluri. (...) O dragoste la prima vedere si în ziua respectivã am adunat deja toate binoclurile existente."

AMBIANTÃ (copil lângã vitrinã): "- Care ti-a plãcut cel mai mult? - Ãsta si mi-a mai plãcut ãla din spate! Ãsta are din ãla care îl tii si e de teatru."

VOX pãrinte: "O colectie bine pusã la punct, bine pusã. Din punct de vedere documentar, este excelent demonstratã."

Primele binocluri au apărut în anii 1830. Confecționate special pentru vizionarea pieselor de teatru, acestea erau din aur, argint sau sidef.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2