Date companie
 
 
 
 

Expoziție de motociclete de epocă, lângă Parcul Carol

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : expozitie, parcul, epoca, carol, motociclete
 

Zgomotul inconfundabil al motocicletelor de epocă s-a făcut auzit, week-end-ul acesta, în fața Parcului Carol din Capitală. Bătrânele doamne pe două roți au trezit nostalgii printre bucureștenii ajunși la vârsta senectuții și i-au lăsat cu gura căscată pe vizitatorii din generația turbo.

BOGDAN COCONOIU, președinte, Retromobil România "Sunt 27 de motociclete, motorete și scutere fabricate între 1932 și 1970. Marea majoritate au venit pe roți, chiar de la Ploiești. Avem un grup foarte mare de colecționari."

VOX "- Ce v-a sărit în ochi? - În general, motocicletele antice mi-au plăcut întotdeauna. Am avut și eu, în tinerețe, și m-au atras."

VOX "- Interesant! - Vă place ceva? -  Da! Eu am avut asta și una de acolo, pe vremuri. În '60 și ceva. Frumoase, în orice caz!"

VOX "Sunt multe piese de istorie, aici, și mi se pare foarte interesant să le poți vedea pe viu."

Vedeta expoziției a fost un model de Harley Davidson, produs în 1942. A costat peste 10 mii de euro și a ajuns în România în urmă cu câteva zile. O altă piesă de rezistență a colecției a fost un Zundapp de 500 de centrimetri cubi, care a prins al doilea război mondial.

MIHAI PREDA, proprietar "Are elemente rare de război, cum ar fi reflectorul de lumină, care este o piesă destul de greu de găsit."

Celebra motoretă Carpați nu avea cum să lipsească de la un astfel de eveniment.

NICU DUMITRACHE, inginer, Muzeul Tehnic "Despre Carpați se spune și se știe că ar fi fost o copie după o motocicletă germană Simpson, dar este românească, fabricată la Zărnești."

După expoziție, motoarele au plecat într-o plimbare, pe străzile Bucureștiului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2