Date companie
 
 
 
 

Expoziție de trofee de vânătoare la Timisoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vanatoare, trofee
 

Aproape o sută de trofee de vânătoare de mare valoare pot fi admirate la Timișoara. Vizitatorii vin să vadă exponate rare de animale exotice, dar și mistreți, lupi sau cerbi. Fiecare dintre vânători are în tolbă foarte multe povești despre câinii lor credincioși, orele de pândă și fiarele de o putere uluitoare. Una dintre piesele-vedetă ale expoziției este o blană de mistreț de dimensiuni impresionante. Porcul sălbatic avea aproape 300 de kilograme în momentul în care a fost împușcat.

VOX vânător "A venit hăituit de șase câini, l-am vãzut, prima datã am crezut cã e un mãgar. L-am așteptat, a venit, am tras, a cãzut, s-a ridicat cu câinii dupã el, dupã aceea a cãzut din nou."

Pasionații spun că, la vânătoare, trebuie să dai dovadă de multă răbdare și să ai un strop de noroc. Și asta pentru că un trofeu cinegetic medaliat cu aur poate ajunge și până la 15 mii de euro.

VOX vânător: "Acest trofeu îl desparte de trofeul național 4 milimetri, acesta are 39, 5 milimetri și trofeul , iar trofeul lui Ceaușescu are 44, 5- 4 milimetri."

O zebră vânată în Africa și mai multe antilope fac deliciul expoziției, iar copiii sunt cei mai încântați.

VOX: "-Ce îți place cel mai mult aici? -Panoul acela. Este foarte frumoasã. -Dar de ce e așa frumoasã? -Sunt animale din Africa!"

VOX: "-Ce îți place cel mai mult aici? -Lupul. -De ce ? -Pentru cã îmi place cum vâneazã! (...) -Mai mult îți place lupul sau alea din Africa? -Alea din Africa!"

Normele după care este evaluat un trofeu vânătoresc sunt multe și stricte. Dimensiunile, starea și aspectul sunt luate în considerare atunci când vine vorba despre evaluarea unei astfel de piese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Atac ucigaș cu o armă de vânătoare, la Mangalia ( 19 August 2019 )

  Atac armat soldat cu un mort și un rănit, în Mangalia! Este vorba de doi bărbați, ambii de 44 de ani, care au fost împușcați de un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, cu o armă de vânătoare. Atacul ar fi avut loc pe o stradă...

 • Anchetă în cazul batjocoririi cadavrului unui urs, în județul Buzău ( 19 Aprilie 2019 )

  Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat demararea unei anchete în cazul ursului împușcat și batjocorit. Asta, după ce în mediul virtual au apărut imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în pădurea comunei Colți din...

 • Erou al aviației românești, în prag de centenar ( 28 August 2018 )

  Un as al aviației de vânătoare, sărbătorit în pragul vârstei de 100 de ani! Generalul de flotilă aeriană în rezervă Ion Dobran a fost onorat de figuri marcante ale generațiior care au servit în aviația românească. Erou al aviației de vânătoare...

 • Porc mistreț contaminat cu substanțe radioactive ( 22 Decembrie 2017 )

  Alertă în România! Direcția Sanitar-Veterinară Suceava a identificat un porc mistreț radioactiv în aprpiere de granița cu Ucraina. Mistrețul a fost vânat la 10 kilometri de graniță, pe un fond de vânătoare din apropierea localității Breaza.

 • Împușcați accidental la o partidă de vânătoare, în județul Vaslui ( 9 Noiembrie 2015 )

  Accident grav la o partidă de vânătoare, din localitatea vasluiană Rafaila! Doi vânători au ajuns în stare gravă la spital, după ce o pușcă s-a descarcat accidental, fiind răniți amândoi de același glonț. Cei doi bărbați se se aflau într-o mașina cu alți vânători și urmau să se mute într-o altă parte a pădurii.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2