Date companie
 
 
 
 

Facturile de iarnă, plătite din împrumuturi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : facturi, CAR, batrani
 

Sute de pensionari se împrumută la Casele de Ajutor Reciproc pentru plata facturilor. Vorbim despre bătrânii cu venituri mici, care nu-și pot achita utilitățile doar din pensie, în perioada iernii.

VOX: "-Luăm bani sã plãtim curentul. Cu curent ne încãlzim. (...) Luãm sã plãtim întreținerea. -Calorifer, ce aveți? -Calorifer. -Și vine mare factura? -Vine, cã iarna acum dacã îl țin non stop!"

Bãtrânii împrumutã câteva sute de lei,.

VOX: "-Luăm câte șase milioane. 600 de lei. -Și ce plãtiți? -Lemne, gaze, luminã (...) Greu, greu!"

VOX: "-Enorm de greu. E mâncare, sunt destule medicamente în valoare destul de mare și ne descurcăm foarte greu. -Și așa ajungeți să vă împrumutați. -Da (...) -Cam care este împrumutul pe care l-ați luat? -Patru milioane, pentru că după le dau foarte greu!"

GHEORGHE CHIUARIU, președinte, Casă de Ajutor Reciproc: "A crescut constant cu 10 la sută, 12 la sută a celor care se împrumută și se împrumută cu sume mici. Asta denotă sărăcia pensionarilor. Ca să faci un împrumut de o sută de lei, de două sute de lei pentru Sărbători este ceva cutremurător."

În ciuda greutãților cu care oamenii se confruntă zi de zi, cifrele aratã cã pensionarii sunt cei mai buni platnici atunci când vine vorba de înapoierea împrumuturilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2