Date companie
 
 
 
 

Fântâni cu apă otrăvită de nitrați și nitriți, într-un sat din Covasna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : covasna, sanatate, scoala, copii, apa, localnici, analize, directia, pericol, nitriti, fantani, bacel, nitrati
 

Apă otrăvită, în fântânile dintr-un sat din județul Covasna! În urma analizelor făcute de inspectorii Direcției de Sănătate din Covasna, s-a constatat că nivelul de nitrați și nitriți din apă depășește chiar și de zce ori limita maximă admisă.

AMBIANȚĂ  ”Asta-i apa din Băcel! - Nu puteți să o beți? - Aoleu, Doamne ferește, nu!”

VOX ”- La animale dăm, săracele, ce să le fac! - În rest, nu o puteți folosi la nimic? - La nimic, nimic! Pentru animale și atât!”

Școlile din comuna Băcel sunt alimentate cu aceeași apă.

RODICA DERMISEK, director școală ”Copiii din școala noastră nu beau apa din fântână, din cauză că, așa știm, că nu este potabilă, și, de ani de zile, ei sunt obișnuiți să vină cu sticla cu apă, în fiecare zi, la școală.”

Direcția de Sănătate Publică i-a avertizat pe localnici de pericolul din apa fântânilor.

AGOSTON LASZLO, director, D.S.P. Covasna ”În urma analizelor, s-a constatat că, întradevăr, sunt depășiri chiar și de 10 ori, în zonă, la nitriți și la nitrați, iar, în unele cazuri, chiar și la parametrii chimici. Asta înseamnă că apa nu este potabilă.”

ANNA MARIA IMREH, medic ”Nitrații și nitriții sunt foarte dăunatori la copii, mai ales la copii. Dacă această stare de intoxicație nu se rezolvă, atunci poate duce și la deces. Folosindu-se această apă cu nitriți, poate duce și la fenomene canceroase.”

Ca să rezolva problema, administrația comunei trebuie să urgenteze aplicarea proiectului de racordare a localității la rețeaua de apă potabilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2