Date companie
 
 
 
 

Federația Asociațiilor de Români din Europa amenință Puterea cu plângeri penale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : europa, romani, referendum
 

Referendumul din 29 iulie provoacă în continuar, polemici pe bătrânul continent. Românii stabiliți în alte țări din Europa au dat un ultimatum Guvernului. Până în data de 15 august, Executivul trebuie să introducă toți cetățenii români din diaspora în listele electorale permanente. În caz contrar, Federația Asociațiilor de Români din Europa va face plângeri penale împotriva Guvernului, premierului Victor Ponta și președintelui interimar, Crin Antonescu.

DANIEL ȚECU, liderul Federației Asociațiilor de Români: "Suntem incomozi. Suntem români care locuim în afara României și avem aceleași drepturi (...) Cerem Guvernului României să introducă imediat pe listele electorale pe toți cetățenii care sunt cetățeni români indiferent unde se găsesc. (...) Dacã pânã miercuri, Guvernul nu va introduce (...) 490.000 de romani (...) miercuri vom face o plângere penală împotriva Guvernului."

Întreg scandalul a izbucnit după ce, la începutul lunii, premierul Ponta a cerut ca românii cu domiciliul în alte state ale lumii să nu mai figureze pe listele permanente. Reprezentanții Asociațiilor de Români din Europa susțin că, din datele lor, peste patru milioane de compatrioți sunt plecați în afara țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2