Date companie
 
 
 
 

Fermierii din județul Mureș își vând porcii pe Internet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fermieri, vanzari, internet, animale, porci, cumparatori
 

Vânzările pe internet au început să-i atragă și pe crescătorii de porci din Mureș. Prin anunțurile postate în rețea fermierii nu oferă doar detalii despre animale, ci îi asigură pe cumpărătorii virtuali că le vor duce grăsunii la domiciliu.

MIRCEA CRIȘAN, crescător de animale "Am dat anunt pe internet, fiindcã e mai comodã vânzarea lor. Porci crescuti de casã cu cereale, niciun fel de combinatã. (...) E mai comod pe internet sã nu mai obosim animalele prin piete, timp pierdut, noi suntem tot timpul în ferme si ca sã mergem la o piatã pierdem timp si nu prea se vând."

AMBIANTÃ (dialog vânzãtor-cumpãrãtor): "-Am venit la dumneavoastrã sã cumpãrãm un porc. -Da, avem ecologici, buni. -Ceva calitate ne trebuie. -Calitate, fãrã slãninã, numai carne."

GEORGETA TAMBA, cumpărător "Pe internet ne-am uitat si am vãzut în mai multe locuri si aici, si în altã parte si am venit aici, cã ne-a convenit mai bine si locatia, si pretul, si cã putem negocia."

Potrivit legii, porcii vii nu pot fi vânduți în târgurile de animale din județ. Măsura a fost luată pentru a se evita apariția pestei porcine.

FEGYVERNEKY SANDOR, D.N.S.V.S.A. Mureș "În momentul de fatã este interzisã comercializarea porcilor în târgul de animale. (...) Ideea este de a limita circulatia porcului, în prevenirea si mentinerea unui status de boalã."

Un kilogram de carne de porc în viu costă, pe internet, de la șapte până la nouă lei, iar carcasa se vinde cu zece lei kilogramul. În unele cazuri, vânzătorii le asigură cumpărătorilor condiții de sacrificare a animalelor și transportul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2