Date companie
 
 
 
 

Festival de delicatese turcești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Festival turcesc
 

Kebab, suberek, kataif și baclavalele cu arome orientale sunt doar câteva dintre delicatesele turcești cu care bucureștenii și nu numai, se pot delecta în acest weekend. Iubitorii de gastronomie, dar și cei curioși de a afla mai multe despre tradițiile și cultura orientală, prin spectacole de muzică și dans, sunt așteptați în parcul Lumea Copiilor.

ENES, voluntar
”Pregătim șis kebab și Adana kebab. Șiș kebab se face cu carne de miel și adana kebab se face cu carne de vită. Este făcută cu condimente și folosim, de obicei, condimente sumac, care au un gust acru și se înlocuiește lămâia, ca să nu punem ceva lichid ca lămâia în carne, care nu se potrivește, folosim condimentul acesta.”

ADRIAN NICOLAE, organizator „Anatolian Food Fest”

”Avem lahmacun este un produs tradițional turcesc, arată ca o pizza sau, mai degrabă, ca o clătită cu conținut de pizza, carne tocată, cu pastă de ardei, cu ceapă, pătrunjel, se pune la cuptor.”

GÖNÜL, voluntar

”Noi am pregătit suberek pentru Festivalul Turcesc, este o plăcintă tătărească, din Dobrogea: cu carne, cu brânză.”

Iar la final, după un prânz copios, vizitatorii sunt invitați la desert.

PATRICIA, voluntar

”Avem kunefe, un desert tradițional turcesc, din zona Hatay și Antep, de acolo provine. Este un desert de sute de ani, de pe timpul Imperiului Otoman, iar oamenii de atunci și în ziua de astăzi servesc acest desert la bairamuri, diverse ocazii.”

FLORINA ILICEA, reporter

”Pe lângă mâncărurile tradiționale turcești care îți lasă gura apă, aici, la Anatolian Food Fest din parcul Lumea Copiilor, oamenii sunt îmbiați și de cafeaua delicioasă la nisip.”

Prețurile nu sunt deloc piperate. O porție de lahmacun costă 15 lei, kebabul, în funcție de tipul ales: 25 sau 30 de lei, iar kunefe, 20 de lei. Festivalul este realizat cu efortul și implicarea voluntarilor proveniți din diverse categorii: profesori, elevi, femei casnice și oameni de afaceri. Foarte important de precizat, banii strânși vor fi folosiți în scop umanitar.

ADRIAN NICOLAE, organizator „Anatolian Food Fest”

”Festivalul nu se rezumă doar la organizarea și pregătirea produselor culinare. După-amiază avem și spectacol cu trupă de dans, cu elevi de la școlile noastre care vin și cântă. Prezintă, la fel, bogăția culturii turcești.”

Festivalul Turcesc se află la cea de-a unsprezecea ediție și se organizează în mai multe orașe din țară, printre care Iași, Cluj și Constanța. Cel din Capitală mai poate fi vizitat până mâine, între orele 10:00-22:00, iar intrarea este liberă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2