Date companie
 
 
 
 

Festival gastronomic în atmosferă medievală la Castelul Corvinilor din Hunedoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, hunedoara, castelul, corvinilor, reteta, gastronomic, virsli
 

Atmosferă medievală, la Castelul Corvinilor, din Hunedoara, acolo unde, în acest week-end, a avut loc un festival gastronomic, ca-n vremurile bune. Miza evenimentului a reprezentat-o promovarea cârnăciorilor denumiți "virșli", un sortiment preparat din carne de capră și de oaie, specific Hunedoarei. Rețetele producătorilor de la Brad diferă, însă, de cele respectate în țara Hațegului.

VOX "Unii merg pe folosirea cărnii de capră, ceilați, pe folosirea cărnii de oaie, respectiv Sălașul merge pe capră, noi pe oaie. Noi, Bradul."

VOX "O diferență față de cei din partea de nord, că se fac doar din carne de oaie și capră. Și procesul de hițuire, adică de afumare. Se coc și se fierb în același timp."

Vizitatorii castelului s-au declarat încântați de vestiții cârnăciori hunedoreni.

VOX "Nu avem așa ceva în Banat. Virșliul este mult mai bun decât crenvuștiul!"

VOX "E o metodă foartre bună pentru promovarea lui! Și e o ocazie bună ca mai mulți să cunoască."

GLADIOLA CHEȚE, manager proiect "Idea festivalului a venit pe fondul încercãrii de a asocia cele douã elemente speciale, si în judetul nostru special e castelul si speciali sunt virslii."

Din programul festivalului au făcut parte expoziții, ateliere meșteșugărești, concerte de muzică medievală, tradițională, și din vremea lui Anton Pann, dansuri, concursuri, reconstituiri istorice, animații și o paradă a membrilor ordinelor cavalerești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Plan de concedieri, în urma închiderii minelor necompetitive ( 13 Iunie 2021 )

  Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Accident mortal în Hunedoara ( 31 Iulie 2020 )

  Tragedie la ieșirea din municipiul Hunedoara! Un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața. Șoferul se deplasa spre Deva și a intrat cu mașina pe contrasens. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2