Date companie
 
 
 
 

Festival turcesc, la Cluj-Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, festival, turcesc, apa, dansuri, picturi, shaorma, napoca, baclavale, rahat, dervis
 

Festival turcesc, la Cluj Napoca! Oamenii au descoperit shaorma turcească, despre care spun că este mai savuroasă decât altele. Secretul acestei shaorme îl reprezintă condimentele speciale. A fost cea mai cautată delicatesă de la festivalul din Cluj-Napoca, deoarece a fost preparată după o rețetă tradițională cu carne de vită și grăsime de oaie.

AMBIANȚĂ "Orez, deasupra shaorma, așa, puțin ceapă și roșii. Asta e ordinea turcească la shaorma!"

VOX "- Cum e shaorma asta cu de toate? - E altfel decât shaorma pe care o mâncăm noi prin oraș? - Da, diferă. Și gustul la carne diferă și, cum au zis ei, la ei tradițional nu se pune varză în shaorma, ca la noi."

Clujenii au aflat, cu această ocazie, că și plăcintele se fac altfel în Turcia.

AMBIANȚĂ "Se întinde coca foarte subțire, după ce am întins-o se pune telemeaua. Este o brânză sărată, nu dulce. O coacem pe o plită specială. În Turcia, femeile stau pe jos."

Festivalul n-avea farmec, dacă în meniul prezentat pofticioșilor nu ar fi fost rânduite celebrele dulciuri turcești, de la rahat, la baclavale și prăjituri cu ciocolată.

VOX "- Ce ați luat pentru desert? - Baclava. - Sunteți fan? - Da, îmi place baclavaua de mică."

În programul festivalului au fost incluse și alte elemente culturale specifice turcești, cum ar fi dansul dervișilor, dar și picturile în apă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • Un bărbat a murit, după ce a căzut cu mașina într-un canal cu apă ( 12 Iunie 2021 )

  Sfârșit tragic pentru un bărbat de 35 de ani, din Brâncoveni, județul Olt! El a căzut, vineri seară, cu mașina, într-un canal plin cu apă din localitate, nu departe de locuința sa. Un trecător care a văzut...

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • European Drinks și Izvorul Minunilor, alături de bolnavi și medici ( 8 Aprilie 2021 )

  European Drinks și Izvorul Minunilor sunt alături de toți cei care suferă în această perioadă grea a pandemiei și continuă seria de donații! Astfel, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2