Date companie
 
 
 
 

Festival turcesc, la Cluj-Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, festival, turcesc, apa, dansuri, picturi, shaorma, napoca, baclavale, rahat, dervis
 

Festival turcesc, la Cluj Napoca! Oamenii au descoperit shaorma turcească, despre care spun că este mai savuroasă decât altele. Secretul acestei shaorme îl reprezintă condimentele speciale. A fost cea mai cautată delicatesă de la festivalul din Cluj-Napoca, deoarece a fost preparată după o rețetă tradițională cu carne de vită și grăsime de oaie.

AMBIANȚĂ "Orez, deasupra shaorma, așa, puțin ceapă și roșii. Asta e ordinea turcească la shaorma!"

VOX "- Cum e shaorma asta cu de toate? - E altfel decât shaorma pe care o mâncăm noi prin oraș? - Da, diferă. Și gustul la carne diferă și, cum au zis ei, la ei tradițional nu se pune varză în shaorma, ca la noi."

Clujenii au aflat, cu această ocazie, că și plăcintele se fac altfel în Turcia.

AMBIANȚĂ "Se întinde coca foarte subțire, după ce am întins-o se pune telemeaua. Este o brânză sărată, nu dulce. O coacem pe o plită specială. În Turcia, femeile stau pe jos."

Festivalul n-avea farmec, dacă în meniul prezentat pofticioșilor nu ar fi fost rânduite celebrele dulciuri turcești, de la rahat, la baclavale și prăjituri cu ciocolată.

VOX "- Ce ați luat pentru desert? - Baclava. - Sunteți fan? - Da, îmi place baclavaua de mică."

În programul festivalului au fost incluse și alte elemente culturale specifice turcești, cum ar fi dansul dervișilor, dar și picturile în apă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2