Date companie
 
 
 
 

Festivalul Tuicii, la Valenii de Munte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : comercianti, munte, festivalul, producatori, tuicii, valeni
 

Sute de producatori agricoli si comercianti din toata tara si-au dat intalnire in localitatea Valenii de Munte, judetul Prahova, la a opta ediție a Festivalului Tuicii. Un eveniment la care vanzatorii scot un castig frumos, cumparatorii se aleg cu produse suta la suta naturale, iar administratia locala isi rotunjeste bugetul, din taxele incasate.

AMBIANȚĂ: "-Cum e? E tare? -Mi-a luat răsuflarea!"

Vedeta festivalului este cașcaveaua, vândută cu 25 de lei kilogramul.

VOX: "Produse de calitate, bune, gustoase, așa, din lapte pasteurizat, închegat din cheag natural."

VOX: "Must, must căpșunică, e foarte bun! Natural, nestropit, ne...nimic!"

VOX: "Este căutată țuica bătrână și țuica curată, în general! Oamenii s-au săturat să mai mănânce de prin piețe, alimentară și vrea de la țăran!"

MIRCEA COSMA, președinte, C.J. Prahova "Este o manifestare a populației din tot Bazinul Teleajenului și al Văii Slănicului. Drumul fructelor iată că a prins contur și este un proiect cu care ne mândrim inclusiv în Uniunea Europeană."

MIRCEA NIȚU, primar, Vălenii de Munte "Efectiv, ieșim în câștig pentru că s-au încasat taxe de aproximativ 400 de milioane, iar noi am aprobat prin Consiliul Local 350 de milioane, care toți sunt din sponsorizări."

Pe lângă pastramă, cașcavea, țuică sau palincă vizitatorii pot cumpăra și obiecte de ceramică si blănuri. La final va fi premiat cel mai bun producator de tuica. Festivalul se incheie duminică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Festivalul lavandei, la Mădărași ( 28 Iunie 2020 )

  Festivalul Lavandei, în plină desfășurare la Mădărași, în județul Mures! Pasionații de natură și drumeții pot vizita zilnic, până în 12 iulie, câmpurile de lavandă ce se întind pe circa 50.000 mp. Organizatorii le oferă...

 • De 1 Mai, românii stau acasă și comandă mititei ( 1 Mai 2020 )

  COSMINA STOIAN, reporter ”1 Mai în vremea pandemiei este opusul a tot ceea ce însemna tradiție la români: grătarul la iarbă verde, petrecerile în aer liber, minivacanța la mare sau la munte! Astăzi, plimbările la pădure, grătarele...

 • Comercianții și cumpărătorii de articole pirotehnice interzise, pasibili de sancțiuni ( 28 Decembrie 2019 )

  Comercianții care vând ilegal produse pirotehnice au împânzit și în acest an piețele din toată țara. Oamenii legii au confiscat, până acum, cantități impresionante de artificii și pocnitori. De exemplu, polițiștii ilfoveni...

 • Bilanț dramatic, al accidentelor mortale pe munte ( 17 Iulie 2019 )

  Bilanț alarmant, prezentat de salvamontiști! Potrivit datelor făcute publice de salvatorii muntelui, în luna iunie au fost înregistrate 15 decese, un număr îngrijorător de mare de persoane decedate în urma accidentelor suferite pe munte.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2