Date companie
 
 
 
 

”Figurativul contemporan”, la Palatul Mogoșoaia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mogosoaia, palatul, arta, figurativul, contemporan, colectia, petrovici
 

Vești bune pentru iubitorii de artă! Palatul Mogoșoaia găzduiește expoziția ”FIGURATIVUL CONTEMPORAN – o privire asupra colecției Petrovici”. Vasile Petrovici, colecționar pasionat, a adunat, în decursul mai multor decenii, lucrări importante ale artiștilor români contemporani, ce au abordat figurativul.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Spațiul dedicat expozițiilor temporare de la Centrul Cultural de la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și anume cel mai amplu spațiu, palatul găzduiește în această lună o expoziție care aduce lucrări care fac parte din colecția Florica și Vasile Petrovici. Sunt lucrări care aparțin unor artiști din generații diferite, dar ceea cele unește e această aplecare către figurativ."

Expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor: Angela Popa Brădean, Traian Brădean, Constantin Daradici, Virgiliu Parghel, Horea Paștina, Eliza Popa, Vasile Popa, Ion Popescu Negreni, Alma Redlinger, Mihai Sârbulescu.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Avem natură moartă, portrete, nuduri, vase cu flori, chiar și peisaje, dar practic din fiecare etapă a artistului câteva lucrări relevante. Vasile Petrovici e un colecționar care în ultimele 3 decenii a adunat lucrări ale artiștilor români și, cu aceste expoziții, aduce la Mogoșoaia un prim calup din aceste lucrări pe care le are în colecție și sunt lucrări foarte bune."

Lucrările sunt relevante pentru istoria artei contemporane românești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2