Date companie
 
 
 
 

”Figurativul contemporan”, la Palatul Mogoșoaia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mogosoaia, palatul, arta, figurativul, contemporan, colectia, petrovici
 

Vești bune pentru iubitorii de artă! Palatul Mogoșoaia găzduiește expoziția ”FIGURATIVUL CONTEMPORAN – o privire asupra colecției Petrovici”. Vasile Petrovici, colecționar pasionat, a adunat, în decursul mai multor decenii, lucrări importante ale artiștilor români contemporani, ce au abordat figurativul.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Spațiul dedicat expozițiilor temporare de la Centrul Cultural de la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și anume cel mai amplu spațiu, palatul găzduiește în această lună o expoziție care aduce lucrări care fac parte din colecția Florica și Vasile Petrovici. Sunt lucrări care aparțin unor artiști din generații diferite, dar ceea cele unește e această aplecare către figurativ."

Expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor: Angela Popa Brădean, Traian Brădean, Constantin Daradici, Virgiliu Parghel, Horea Paștina, Eliza Popa, Vasile Popa, Ion Popescu Negreni, Alma Redlinger, Mihai Sârbulescu.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Avem natură moartă, portrete, nuduri, vase cu flori, chiar și peisaje, dar practic din fiecare etapă a artistului câteva lucrări relevante. Vasile Petrovici e un colecționar care în ultimele 3 decenii a adunat lucrări ale artiștilor români și, cu aceste expoziții, aduce la Mogoșoaia un prim calup din aceste lucrări pe care le are în colecție și sunt lucrări foarte bune."

Lucrările sunt relevante pentru istoria artei contemporane românești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cel mai valoros mozaic din Oradea, deteriorat grav de un constructor ( 29 Aprilie 2020 )

  Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...

 • Campioane la Show Dance, în Bihor ( 23 Noiembrie 2019 )

  Bihorencele, campioane la Show Dance, sportul care îmbină mișcările dansului contemporan cu elemente din gimnastică! Componentele Clubului Tdance din localitatea bihoreană Beiuș, obțin medalie după medalie, la competițiile naționale, europene și internaționale la care participă. Sub comanda fostei gimnaste Teodora Liber, zeci de fete de toate vârstele, pornind de la cele din învățământul preșcolar și ajungând chiar până la cel gimnazial, fac performanță la nivel înalt și își dedică timpul liber orelor de antrenament.

 • Wine and Street Food Festival, în premieră, la Palatul Parlamentului ( 12 Iulie 2019 )

  Wine and Street Food Festival, cel mai mare eveniment dedicat vinului si street food-ului din Romania, a fost inaugurat la Palatul Parlamentului din București. Pentru prima dată, festivalul reunește oferta extrem de variată...

 • Un suspect de crimă în Marea Britanie, capturat acasă, la Dej ( 10 Iulie 2019 )

  Suspect de crimă, capturat de polițiști la șase ani de la comiterea faptei! Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Marea Britanie, a fost prins de polițiștii români în urma descinderii la domiciliul său...

 • Expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, la Muzeul Colecțiilor de Artă ( 20 Aprilie 2019 )

  Expoziție de zile mari, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București! Este vorba de expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2