Date companie
 
 
 
 

”Figurativul contemporan”, la Palatul Mogoșoaia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mogosoaia, palatul, arta, figurativul, contemporan, colectia, petrovici
 

Vești bune pentru iubitorii de artă! Palatul Mogoșoaia găzduiește expoziția ”FIGURATIVUL CONTEMPORAN – o privire asupra colecției Petrovici”. Vasile Petrovici, colecționar pasionat, a adunat, în decursul mai multor decenii, lucrări importante ale artiștilor români contemporani, ce au abordat figurativul.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Spațiul dedicat expozițiilor temporare de la Centrul Cultural de la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și anume cel mai amplu spațiu, palatul găzduiește în această lună o expoziție care aduce lucrări care fac parte din colecția Florica și Vasile Petrovici. Sunt lucrări care aparțin unor artiști din generații diferite, dar ceea cele unește e această aplecare către figurativ."

Expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor: Angela Popa Brădean, Traian Brădean, Constantin Daradici, Virgiliu Parghel, Horea Paștina, Eliza Popa, Vasile Popa, Ion Popescu Negreni, Alma Redlinger, Mihai Sârbulescu.

MĂDĂLINA MIREA, istoric de artă "Avem natură moartă, portrete, nuduri, vase cu flori, chiar și peisaje, dar practic din fiecare etapă a artistului câteva lucrări relevante. Vasile Petrovici e un colecționar care în ultimele 3 decenii a adunat lucrări ale artiștilor români și, cu aceste expoziții, aduce la Mogoșoaia un prim calup din aceste lucrări pe care le are în colecție și sunt lucrări foarte bune."

Lucrările sunt relevante pentru istoria artei contemporane românești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Art-terapia poate să amelioreze calitatea vieții pacientului oncologic ( 28 Mai 2021 )

  Arta învinge cancerul! Nu este doar numele unui eveniment care a avut loc ieri, este și realitatea expusă în creații de mai mulți artiști plastici, printre care Eli Sultan, Elizabeta Brînzoi și Aurelia Chiru. Acestea au transformat arta în terapie prin creațiile lor, care au devenit o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 • Secretele ascunse în pielea omului, dezvăluite în fotografii expuse la Centrul Cultural Ceh ( 13 Noiembrie 2020 )

  Expoziție inedită de fotografie, la Centrul Cultural Ceh din București! Centrul Ceh și-a redeschis ușile pentru vizitatori, către galeria Future Museum, care devine, uneori, spațiu expozițional. Asta, după o perioadă...

 • Cel mai valoros mozaic din Oradea, deteriorat grav de un constructor ( 29 Aprilie 2020 )

  Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...

 • Campioane la Show Dance, în Bihor ( 23 Noiembrie 2019 )

  Bihorencele, campioane la Show Dance, sportul care îmbină mișcările dansului contemporan cu elemente din gimnastică! Componentele Clubului Tdance din localitatea bihoreană Beiuș, obțin medalie după medalie, la competițiile naționale, europene și internaționale la care participă. Sub comanda fostei gimnaste Teodora Liber, zeci de fete de toate vârstele, pornind de la cele din învățământul preșcolar și ajungând chiar până la cel gimnazial, fac performanță la nivel înalt și își dedică timpul liber orelor de antrenament.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2