Date companie
 
 
 
 

Focar de varicelă, într-o școală din Drobeta Turnu Severin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : varicela, Severin, drobeta, colegiul, pedagogic
 

Alertă la Colegiul Pedagogic Ștefan Odobleja din Drobeta Turnu Severin, unde 11 copii dintr-o clasă pregătitoare s-au îmbolnăvit de varicelă, în ultimele două luni. Cursurile au fost suspendate, iar copiii au fost trimiși acasă. Ei se vor întoarce când nu va mai fi niciun pericol și spațiul va fi igienizat.

VOX "La nivelul unității noastre a apărut un focar de varicelă. Pot să va confirm faptul că unii copii sunt suspecți de varicelă și alții într-adevăr au avut. S-au făcut toate demersurile legale atât de conducerea unității cât și de cabinetul medical."

Toate cazurile sunt în evidența medicilor de la DSP Mehedinți, care spun că în afara acestui focar, s-au înregistrat doar cazuri izolate în alte școli.

VOX "În județul Mehedinți s-au semnalat cazuri la diferite școli și diferite clase, cele mai multe fiind semnalate la colegiul pedagogic, 11 cazuri la clasa pregătitoare."

Potrivit R/News, numărul cazurilor înregistrate anul acesta este de 140 de îmbolnăviri. Medicii de la Direcția de Sănătate Publică spun că perioada de incubație, de la expunerea la virusul varicelei până la apariția primelor semne de boală, este între 14 și 16 zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2