Date companie
 
 
 
 

Focare de gripă aviară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Focare Coldea
 

Al doilea focar secundar de gripă aviară cu subtipul H5N1, confirmat pe platforma zootehnică din Codlea, județul Brașov. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care a făcut pubice și concluziile preliminare ale anchetei epidemiologice.

ALEXANDRA VLAD, reporter ”Prima fermă unde s-a confirmat gripa aviară are un efectiv de peste 65.600 de curcani, iar a doua are aproape 44.500. A treia fermă are cel mai mare efectiv, de peste 110.000 de păsări. Datele preliminare ale anchetei epidemiologice arată că între cele trei ferme există un raport de cauzalitate, acestea utilizând în comun personalul, mijloacele de transport pentru furaje și pentru colectarea părăsilor moarte.”

În zonele de protecție și supraveghere stabilite în urma declarării focarelor sunt menținute măsurile severe de restricție privind circulația persoanelor, animalelor și mijloacelor de transport pentru toate fermele. Nici o pasăre de curte și nici un mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatațiile din zonele de restricție, fără autorizarea autorității competente.


Focare de gripă aviară

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2