Date companie
 
 
 
 

Forumul Național al I.M.M.-urilor, la Poiana Bra;ov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, IMM, nicolescu, intreprinzatori, national, poiana, forum, antreprenori
 

Doar unul din șapte antreprenori consideră că, în România, mediul de afaceri este favorizant. Potrivit statisticilor, mai puțin de un I.M.M. din patru apelează la credite bancare, restul preferând să se finanțeze din mijloace proprii. Acesta este semnalul de alarmă tras de președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, la Forumul Național al I.M.M.-urilor, organizat, vineri, la Poiana Brașov. La Forumul cu tema ”Oportunități de finanțare pentru IMM-uri în perioada 2015 - 2020” au participat, alături de întreprinzători, reprezentanți ai ministerelor Muncii, Finanțelor și Energiei, ai băncilor și fondurilor de garantare și contragarantare. Împreună au discutat despre modalitațile de relansare a economiei naționale prin intermediul întreprinderilor mici și mijlocii.

OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R.  ”IMM-uri reprezintă 99% din agenții economici, dau 70% din PIB și aproape jumătate din export.”

În cadrul forumului a fost lansat ”Indicele de încredere al IMM-urilor”, un nou instrument de evaluare a situației întreprinderilor mici și mijlocii din România după modelul altor state precum China, S.U.A., Marea Britanie. Acest instrument va sintetiza informații referitoare la mediul de afaceri, la fiscalitate, la situația privind creditele curente ale societăților comerciale precum și evoluția estimată pe următoarele 3 luni și va fi utilizat pentru a determina factorii de decizie naționali să acționeze pentru îmbunătățirea mediului de afaceri.

LUCIAN ISAR, reprezentant sector bancar ”Un astfel de indicator... I.M.M.-urile au deja probleme!”

Pentru ca afacerea să devină una prosperă, unui întreprinzător îi trebuie un contabil foarte bine pregătit.

ROBERT ȘOVA, președinte, C.E.C.C.A.R. ”Legislația este destul de volatilă, un punct negativ al mediului de afaceri. Cred că este foarte important ca întreprinzătorul să aibă lângă el o persoană care să-l apere de toate aceste riscuri.”

În cadrul evenimentului a fost sărbătorită și Ziua Întreprinzătorilor din România, iar președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, le-a transmis acestora un mesaj de încurajare.

OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. ”Ei nu trebuie să uite că cea mai mare bogăție a unei țări o reprezintă întreprinzătorii. Optimism economic și social!”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2