Date companie
 
 
 
 

Fost ofițer SRI, prins la braconaj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arma, ofiter, sri, braconaj, vanatoare, ocolul, silvic, vidraru, capre, negre
 

A împușcat ilegal trei capre negre și va trebui să dea socoteală pentru acuzațiile de braconaj și uz ilegal de armă de vânătoare. Este vorba despre un fost ofițer SRI din Curtea de Argeș, care a fost prins în flagrant și este cercetat în stare de libertate.

AMBIANTA (fostul ofiter SRI): -Cum s-a întâmplat? -M-au adus bãietii la...-De ce v-a adus?

Braconierul a fost văzut de un salvamontist, care a sunat imediat la 112. Polițiștii au plecat rapid pe urmele vânătorului de ocazie, iar în momentul în care l-au surprins, bărbatul tranșase deja una dintre capre.

GHEORGHE STATICA Ocolul Silvic Vidraru "Aceste capre au fost împuscate pe fondul de vânãtoare al ocolului Vidraru. (...) Este sezon de vânãtoare, dar se împuscã numai cu autorizatie, este o cotã bine stabilitã prin Monitorul Oficial."

Potrivit pădurarilor, vânătoarea caprelor negre este permisă numai cu autorizație de la Ministerul Agriculturii, document pe care fostul ofițer SRI nu îl deținea.

LAURA FOLEA purt. de cuv., I.P.J. Arges "Pe numele celui în cauzã s-a întosmit dosar de cercetare penal, pentru braconaj si detinere de armã ilegal."

Cota de vânatoare pentru capre negre în Ocolul Silvic Vidraru este în acest an de 24 de exemplare. Cele 3 exemplare ucise de braconier valorau aproximativ 24 de mii de euro. Braconierul riscă să petreacă între 2 și 7 ani după gratii sau să fie amendat penal, cu o sumă cuprinsă între 5 si 25 de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2