Date companie
 
 
 
 

Fragmente din cele trei busturi de bronz, furate din Parcul Copou, descoperite într-o topitorie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspecti, iasi, bronz, metale, furate, politie, parc, centru, fragmente, bust, topire, copou
 

Mai multe fragmente din cele trei busturi de bronz, furate din parcul ieșean Copou, au fost găsite la un centru de topire a metalelor. Este vorba despre busturile lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ciprian Porumbescu și Nicu Gane, care au fost sustrase vineri noaptea. După trei zile de căutări, polițiștii au reținut patru suspecți.

CĂTĂLIN ZELINSCHI, administrator R.E.M.A.T "- Fragmentele erau bucãti mici, la dimensiunea unei palme, poate un pic mai mari. - Aveau voie sã primeascã? - Sunt niște deșeuri. Este greu de stabilit, în momentul în care sunt fragmente atât de mici, proveniența."

ALEXANDRU CHELARU, purtător de cuvânt, IPJ Iași "Este o anchetã complexã în desfãșurare. A fost constituit un grup de lucru, alcãtuit din polițiști specializați, bunurile, totodatã, fiind date în urmãrire naționalã."

În noaptea furtului, niciun polițist local nu patrula prin zona Parcului Copou.

NICOLETA DECIU, purtător de cuvânt, Poliția Locală Iași "Parcul Copou nu este asigurat de cãtre lucrãtori din cadrul Poliției Locale 24 de ore din 24, deoarece, din lipsã de personal, nu putem asigura paza acestui obiectiv."

Autoritățile locale oferă și o recompensă, celor au informații despre busturile din bronz.

MIHAI CHIRICA, viceprimar, Iași "Noi ne-am exprimat public gândul cã, dacã reusim sã recuperãm statuile întregi, cãci avem nevoie de ele întregi, vom aduce recunoștințã publicã pentru cei care se implicã și chiar fac lucrul ãsta."

Două dintre busturile furate, cel ale lui Barbu Ștefănescu Delavrancea și cel al lui Nicu Gane, figurează pe lista monumentelor istorice. Cel mai vechi este bustul lui Delavrancea, care datează din 1924.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2