Date companie
 
 
 
 

Fregata "Regele Ferdinand" a plecat în misiune în Mediterana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : misiune, libia, nato, fregata, marinari, "Regele Ferdinand"
 

Marinarii de pe fregata "Regele Ferdinand" și-au luat rămas bun de la rude, chiar înainte de Paști, și au plecat în misiune în Mediterană, pentru a susține embargoul pe armament impus de NATO Libiei. La ceremonie au luat parte președintele Traian Băsescu și ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

AMBIANTÃ: "Domnule presedinte, sunt comandantul Fregatei, Teodor Panait! Am onoarea sã vã salut! -Gata? Aprovizionarea e fãcutã tot? si alimente si combustibil si tot? ..."

Fregata "Regele Ferdinand" are la bord 205 marinari. Din echipaj fac parte și doi ofițeri din Forțele Navale, care vor face parte din statul major al grupării NATO din Marea Mediterană. Cu toții se vor întoarce în România pe 20 iulie.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României: "E o misiune extrem de importantã, aproape umanitarã! Fiecare stopare de armament cãtre Libia va fi o salvare de vieti omenesti! (...)Vã astept peste trei luni, sã acostati în Portul Constanta si sã raportati misiune indeplinitã!"

GABRIEL OPREA, ministrul Apãrãrii: "Fiecare dintre dumneavostrã poartã la catarg si în inimã simbolul cel mai de pret al românilor, Drapelul National! Urez întregului echipaj mult succes si sã va întoarceþi cu bine acasã! Asa sã vã ajute Dumneazeu!"

VOX: "Sunt mândru de bãiatul meu cã pleacã în misiune asta. Este o misiune realã, mi-e putinã teamã, dar mi s-a pãrut cã este pregãtit. Moral cel putin, îl sustin!"

VOX: "-Spuneti-mi, ce simtiti în momentele astea? -Nu pot sã vã spun!"

AMBIANTÃ: "La revedere! Atentie la schelã! Drepti!"

AMBIANTÃ: "Bãsescu face cu mâna de jos!"

AMBIANTÃ: "Pa tati! Te iubesc!"

AMBIANTÃ: "Domnule presedinte, garda vã prezintã onorul!"

AMBIANÞÃ: "Bunã ziua! Sã trãiti!"

Fregata a mai participat la misiuni ale NATO în Marea Mediteranã, executand misiuni specifice de prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2