Date companie
 
 
 
 

Fregata "Regele Ferdinand" a plecat în misiune în Mediterana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : misiune, libia, nato, fregata, marinari, "Regele Ferdinand"
 

Marinarii de pe fregata "Regele Ferdinand" și-au luat rămas bun de la rude, chiar înainte de Paști, și au plecat în misiune în Mediterană, pentru a susține embargoul pe armament impus de NATO Libiei. La ceremonie au luat parte președintele Traian Băsescu și ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

AMBIANTÃ: "Domnule presedinte, sunt comandantul Fregatei, Teodor Panait! Am onoarea sã vã salut! -Gata? Aprovizionarea e fãcutã tot? si alimente si combustibil si tot? ..."

Fregata "Regele Ferdinand" are la bord 205 marinari. Din echipaj fac parte și doi ofițeri din Forțele Navale, care vor face parte din statul major al grupării NATO din Marea Mediterană. Cu toții se vor întoarce în România pe 20 iulie.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României: "E o misiune extrem de importantã, aproape umanitarã! Fiecare stopare de armament cãtre Libia va fi o salvare de vieti omenesti! (...)Vã astept peste trei luni, sã acostati în Portul Constanta si sã raportati misiune indeplinitã!"

GABRIEL OPREA, ministrul Apãrãrii: "Fiecare dintre dumneavostrã poartã la catarg si în inimã simbolul cel mai de pret al românilor, Drapelul National! Urez întregului echipaj mult succes si sã va întoarceþi cu bine acasã! Asa sã vã ajute Dumneazeu!"

VOX: "Sunt mândru de bãiatul meu cã pleacã în misiune asta. Este o misiune realã, mi-e putinã teamã, dar mi s-a pãrut cã este pregãtit. Moral cel putin, îl sustin!"

VOX: "-Spuneti-mi, ce simtiti în momentele astea? -Nu pot sã vã spun!"

AMBIANTÃ: "La revedere! Atentie la schelã! Drepti!"

AMBIANTÃ: "Bãsescu face cu mâna de jos!"

AMBIANTÃ: "Pa tati! Te iubesc!"

AMBIANTÃ: "Domnule presedinte, garda vã prezintã onorul!"

AMBIANÞÃ: "Bunã ziua! Sã trãiti!"

Fregata a mai participat la misiuni ale NATO în Marea Mediteranã, executand misiuni specifice de prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO ( 17 Iulie 2019 )

  Mircea Geoană, funcție de top în NATO! Geoană, fost ministru de externe și fost lider al PSD, va fi adjunctul secretarului general al Alianței Nord-Atlantice. Anunțul a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 • Navă militară românească, în misiune de deminare ( 12 Iulie 2019 )

  Misiune NATO împotriva minelor! Un vas militar aparținând Forțelor Navale Române a pornit într-o misiune internațională în Marea Neagră, împotriva minelor, alături de nave din țări precum Italia, Franța și Turcia.

 • Concluziile primei etape a anchetei în cazul uciderii polițistului din Timiș ( 8 Iulie 2019 )

  Prima parte a anchetei în cazul uciderii polițistului Cristian Amariei, în județul Timiș, a fost finalizată. Nouă polițiști, printre care cei doi adjuncți ai șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și șeful Poliției Orașului Recaș...

 • Comandantul pescadorului prins la braconaj, arestat preventiv ( 23 Mai 2019 )

  Comandantul pescadorului prins la braconaj în Marea Neagră a fost arestat preventiv. Marți, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru cei 8 marinari de pe pescadorul turcesc, iar miercuri au fost prezentați judecătorului...

 • Doi militari români, răniți în Afganistan ( 6 Mai 2019 )

  Militari români, răniți în Afganistan! Este vorba de doi militari din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei": caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu. Ei au fost răniți, noaptea trecută...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2