Date companie
 
 
 
 

Frig afară, frig în case

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Caldura un lux
 

Creșterea temperaturilor afară, singura speranță a bucureștenilor pentru a nu tremura de frig în case! Sunt cartiere întregi care suferă pentru că sistemul de termoficare funcționează la capacitate redusă. Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, spune că sistemul de încălzire are probleme din cauza subfinanțării cronice de atâția ani și nu permite pornirea imediată.

prin telefon: CLAUDIU CREȚU, director, Termoenergetica
"O dată cu încărcarea sistemului, anumite zone au funcționat bine, altele în parametri insuficenți, iar în anumite zone aproape deloc. Din păcate, pe fondul acestor probleme și a creșterii prețului gazelor, cele două CET-uri, CET-ul VEST Energo din zona Militari și CET Griro în zona Grivița care alimentează și zona Giulești, din cauza prețurilor mari la gaz nu au pornit sistemul. Acest lucru se vede, încă mai sunt lucrări care trebuie terminate, așa că sperăm o dată cu pornirea tuturor CET-urilor din București undeva, sperăm o săptămână, maxim la 1 noiembrie să putem avea sistemul în funcționare astfel încât căldura și apa caldă să ajungă în toate apartamentele."

VOX: "Încă nu au dat drumul la căldură. Au făcut o probă la început de lună și așa au rămas. S-au trecut la economii peste tot. Este o, nu știu cum să calific treaba asta, întodeauna la 1 octombrie se dădea drumul la căldură."

VOX: "Tremurăm ca pe timpul lui Ceușescu, ce să facem, mai punem un pulover pe noi. Ați încercat să luați legătura cu cei care distribuie agentul termic? Nu se poate, nu avem cu cine, administrația nu poate și cei de sus au grijă de ei, noi suntem prea mici și prea amărâți."

În prezent, pe site-ul companiei municipale Termoenergetica, sunt peste 30 de pagini de adrese din Capitală unde există avarii sau nu este furnizat agent termic.


Frig afară, frig în case

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2