Date companie
 
 
 
 

Front comun, în jurul stejarului eroilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : anl, stejar
 

Stejarul eroilor din comuna vrânceană Fitionești stă în calea fericirii unei firme de construcții, care a obținut finanțarea necesară cionstruirii unui bloc ANL chiar pe terenul străjuit de copacul secular. Bătrânii din localitate au făcut front comun în apărarea arborelui, plantat în urmă cu aproape un secol.

AMBIANȚĂ: "Să îl salveze, vă rog frumos!"

VOX: "S-a plantat în memoria eroilor. Unii mai spun, când s-a născut regele. Din auzite. (...) Ne e drag că e un copac aici. E o frumusețe pentru sat! Nu avem alt stejar, aici, decât ăsta."

VOX: "Supărarea noastră e să nu taie acest copac. Să îl lase aici, să rămână și copiilor noștri. Ăsta e destinul lui. Nu a supărat pe nimeni, copacul ăsta!"

VOX: "Au spus, atunci, acum doi ani, că nu se va tăia copacul și că amplasamentul copacului va fi ocolit. Acum, vin constructorii și spun, a căzut temelia chiar pe rădăcina copacului!"

Stejarul a fost plantat în anul 1935, în memoria eroilor comunei căzuți în războaiele de reîntregire națională, și are o valoare de simbol pentru mulți săteni. Situația creată îi dă mari bătăi de cap edilului comunei.

IORDACHE CAZACU, primar, Fitionești, județul Vrancea: "Sunt două variante. Ori căutăm să îl mutăm un pic mai în spate, dar tot în acea locație. Dacă schimbăm locația, pierdem finanțarea. (...) Deci, ori tăiem copacul, ori renunțăm la acea investiție."

Dacă firma constructoare va decide să mute amplasamentul blocului pentru a salva stejarul, primăria comunei va fi nevoită să plătească alte mii de euro pentru un nou studiu de fezabilitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Un bloc ANL din Târnăveni are acoperișul distrus, iar în apartamente plouă ( 6 Iunie 2011 )

    Stau cu frica în sân de fiecare dată când plouă! Este vorba despre locatarii unui bloc ANL din orașul mureșean Târnăveni. Acoperișul imobilului a fost distrus de vânt, iar oamenii au ajuns la capatul rabdarilor. Ei sunt nevoiti sa stea cu lighenele în mijlocul casei și să strângă apa la fiecare ploaie. În replică, primarul le transmite chiriașilor să predea cheile apartamentelor.

  • Chiriașii ANL din Focșani, lăsați fără gaze la centralele de apartament ( 4 Iunie 2011 )

    Din cauza rău-platnicilor, 300 de familii de tineri din blocurile ANL de la Focșani, printre care și viceprimarul, au rămas fără gaze pentru centralele termice. Astfel, oamenii s-au orientat rapid spre metodele de încălzire a apei utilizate pe vremea bunicilor.

  • Locuinte ANL pe locul garnizoanei in care a fost impuscat Ceausescu ( 9 Septembrie 2010 )

    Consiliul Judetean Dâmbovita va construi un cartier de locuinte ANL în locul garnizoanei de la Târgoviste unde au fost împuscati sotii Ceausescu, in decembrie 1989.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2