Date companie
 
 
 
 

Furtună puternică pe litoral

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dobrogea, furtuna, ploaie, turisti, litoral, canalizare, apa, ANM
 

Furtună pe litoral, în plin sezon estival! 30 de minute de ploaie torențială au transformat străzile în râuri, iar sistemul de canalizare din Constanța nu a mai făcut față. Nivelul apei a depășit 20 de centimetri.

AMBIANȚĂ "- E canal! - Unde e canal? - Aveți grijă să nu cădeți jos!"

VOX "- A început, imediat! Am fost pe poziție. Le-am desfăcut. Se scurge apa. - Cât a plouat? - Cam jumătate de oră."

Apa a pătruns în casele oamenilor și aceștia au ieșit în stradă, în toiul nopții.

AMBIANȚĂ "- Ce se întâmplă aici când plouă mai tare? - Ne intră apa în casă! E înfundată canalizarea."

Furtuna a gonit și turiștii de pe plajă.

VOX "- Ați fugit de pe plajă? - Păi, ce să facem?! Nu vezi că ne fugărește ploaia acasă? - Ai găsit umbrelă? - Uite, asta, da!"

VOX "- Ați transformat umbrela de soare în umbrelă de ploaie. - De nevoie, da!"

Potrivit ANM, duminică, până la ora 20.00, în Dobrogea, va fi instabilitate atmosferică accentuată și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și, posibil, grindină. Izolat, mai ales în Lunca Dunării și în zona litoralului, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 30 - 40 litri pe metru pătrat. Potrivit Institutului Național de Hidrologie, râurile mici din Dobrogea, în județele Constanța și Tulcea, s-au aflat sub atenționare de cod galben de inundații până duminică, la ora 15.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ANPC a constituit Comandamentul Litoral 2020 ( 21 Iunie 2020 )

  Încep verificările pe litoral! Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a constituit Comandamentul Litoral 2020. Potrivit ANPC, verificările la restaurantele, hotelurile și plajele de pe litoral demarează în luna iulie.

 • Sfaturi de la salvamontiști, pentru a ne proteja de fulgere ( 17 Iunie 2020 )

  Sfaturi pentru a ne feri de fulgere! Reprezentanții Salvamont Maramureș au postat pe contul lor de Facebook o serie de recomandări referitoare la cum trebuie să ne comportăm atunci când suntem surprinși de o furtună.

 • Măsuri speciale pentru plajă, după 1 iunie ( 30 Mai 2020 )

  Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea plajelor, de la 1 iunie, a dat avânt rezervărilor pe litoral. Astfel, numărul de rezervări pentru sezonul estival de anul acesta s-a triplat în doar câteva zile.

 • Cantitate importantă de apă, donată Spitalului Dr. Gavril Curteanu ( 4 Aprilie 2020 )

  Val de solidaritate în rândul firmelor din România, în aceste momente dificile, în care țara noastră este afectată de pandemia de COVID-19! 

 • Sfințirea Izvorului Minunilor, la Stâna de Vale ( 7 Ianuarie 2020 )

  Agheazma folosită în ziua de Sf. Ioan Botezătorul pentru stropirea caselor este cea sfințită de Bobotează, penultima sărbătoare de iarnă. De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare, un ritual...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2