Date companie
 
 
 
 

Furtună, urmată de inundații, la Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furtuna, canalizari, strazi inundate
 

Rupere de nori, la Constanța, acolo unde străzile au fost inundate, iar canalizările s-au transformat în fântâni arteziene, după o oră și jumătate, cât a durat potopul. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost puși la pământ de vântul puternic. Pentru a preveni producerea unor accidente grave, autoritățile de la malul mării au închis circulația pe Drumul Național 2A, la intrare în orașul Ovidiu, până când apa s-a scurs de pe carosabil. În ciuda avertizării de vreme rea emise de meteorologi, șoferii constănțeni s-au aventurat pe străzile orașului, iar unii dintre ei s-au trezit cu motoarele blocate în mijlocul bălților formate pe asfalt.

VOX: "Ce să se întâmple? Canalizările orașului funcționează perfect. După cum se vede. A fost o ploaie mică, nu a fost o ploaie mare. Noroc că era mașină de teren, că apa era până la fereastră. Nu am putut să deschid fereastra că-mi intra apă și pe fereastră."

DAN BĂLAN, șef echipaj SMURD: "Am găsit șase mașini, cu șoferii în ele. Erau intrate în apă. Le intrase apă în sistemul electric. Nu mai puteau să iasă din mașină. În primă fază, a fost cam pe la nivelul pieptului, de asta nu sunt în combinezon. L-am dat jos, că-s ud, tot."

Nici la Galați, canalizarea nu a făcut față torentelor, astfel că străzile au fost inundate.

AMBIANȚĂ (fântână arteziană)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sfaturi de la salvamontiști, pentru a ne proteja de fulgere ( 17 Iunie 2020 )

  Sfaturi pentru a ne feri de fulgere! Reprezentanții Salvamont Maramureș au postat pe contul lor de Facebook o serie de recomandări referitoare la cum trebuie să ne comportăm atunci când suntem surprinși de o furtună.

 • Un fost ministru al Turismului cere demisia șefei A.N.M. ( 15 Iulie 2019 )

  Un fost ministru al Turismului cere demisia directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. La ora actuală deputat Pro România, Mircea Titus Dobre susține că șefa ANM a indus în eroare populația, atunci când a avertizat...

 • Coduri galbene de furtună ( 17 Iunie 2019 )

  Nu scăpăm de furtuni! Meteorologii au emis două coduri galbene de furtună, valabile în următoarea perioadă. Primul cod galben de furtuna expiră la 23.00 și este valabil pentru aproape toată țara, singura exceptie este Dobrogea.

 • Captură record de cocaină ( 26 Martie 2019 )

  800 de kilograme de cocaină au fost descoperite pe o plajă din Tulcea. Drogurile au fost găsite într-o barcă răsturnată pe malul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Valoarea de piață a cantității de cocaină este de 300 de milioane de euro. În urma analizelor s-a stabilit că puritatea cocainei era de 90%.

 • Un om a murit după ce un copac a căzut peste el, în București ( 21 Septembrie 2017 )

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis bilanțul furtunii de aseară! Un bărbat de 42 de ani a rămas prins sub un copac care a căzut peste el pe Șoseaua Viilor. Un echipaj de descarcerare a intervenit pentru a îl scoate, dar omul decedase deja din cauza loviturii extrem de puternice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2