Date companie
 
 
 
 

Gălățenii au rămas fără apă caldă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, primarie, locuitori, apa, calda, sistat, robinet, distribuitor, apaterm
 

Gălățenii își iau adio de la apa caldă la robinet, pentru o perioadă nedefinită de timp! Din cauza unor neînțelegeri financiare dintre producătorul și distribuitorul de apă caldă, peste două sute de mii de oameni s-au întors la epoca băii în lighean!

VOX "Mizerie, praf, e necesar să fac și eu un dus. Fiind căldura prea mare, e necesar ca orice om să facă o baie! La aragaz și la lighean!"

Toți locatarii blocurilor din Galați, racordate la sistemul centralizat de distribuție a apei calde, sunt în această situație. Cei pe care nu-i afectează sistarea distribuției apei calde, fie au centrală de apartament, fie preferă dușul la lighean, pe motiv că e mai ieftin.

VOX "Nu vrea să curgă apa caldă! Nu știu de ce e oprită, dar nu curge."

În 2011, Apaterm, distribuitorul de apă caldă și căldură, a intrat în insolvență, iar în 2013 s-a început reorganizarea. Printr-o decizie a Curții de Apel București, i-au fost șterse datoriile către producătorul de agent termic, în valoare de 350 de milioane de lei. Administrația locală era, însă, obligată să fie la zi cu facturile de anul acesta.

TUDOR PETRE, director, Electrocentrale Galați "Factura ultimă platită este la nivelul lunii ianuarie și nu integral. Se înregistrează un rest de plată de 35,3 mil de lei."

Reprezentanții Primăriei Galați, instituție publică în schema căreia se regăsește Apaterm, susțin, însă, că s-a plătit chiar mai mult.

MIHAI COSTACHE, purtător de cuvânt, Primăria Galați "Au fost facute plăți de 42 de milioane de lei în conditiile în care consumul de pana acum valoreaza 35 de milioane de lei. Ianuarie 6,6 mil, februarie 8,5 mil, martie 9,7 mil de lei platite, aprilie 8,2, mai 6,8, iunie 4,2, iulie 4,5."

Centrala Electrică de Termoficare Galați are, la rândul ei, datorii către Romgaz. Furnizarea apei calde va fi reluată în momentul în care societățile distribuitoare vor cădea la o înțelegere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2