Date companie
 
 
 
 

Ghid turistic accidentat grav pe râul Olteț, lângă Peștera Polovragi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, spital, turisti, gorj, salvamontisti, accidentat, raul, Oltet, pestera, ghid, polovragi, israelieni, rafting, torace
 

A fost la un pas să-și piardă viața, după ce s-a răsturnat cu barca pe Cheile Oltețului, în Gorj, chiar lângă Peștera Polovragi! Este vorba despre un ghid turistic din București, care însoțea un grup de israelieni veniți sa facă rafting. Ghidul si câțiva colegi au pornit cu barca, să verifice traseul. După nici 500 de metri, barca s-a răsturnat iar bărbatul s-a lovit puternic de stânci și a fost rănit în zona toracelui. El a fost transportat de urgență la Spitalul din Târgu-Jiu.

VOX "Traseul de canioning, în momentul de față, prezintă un pericol foarte mare, din cauza ploilor abundente. De asta am plecat mai întâi ca ghid, să verificăm starea traseului, nivelul apei, iar la jumătate s-a constatat că nu se mai poate înainta, înapoi nu poti să urci pe curentul ăsta de apă, și am coborât după el. Am întins corzi și l-am recuperat."

Barbatul a fost preluat de salvamontisti si dus la spital, pentru îngrijiri medicale.

SABIN CORNOIU, șef Salvamont Gorj "Unul dintre ei s-a lovit. A avut, inițial, probleme cu dureri în tot corpul, picioarele nu le mai simțea, dar și-a revenit, încet-încet. Probabil, va rămâne cu fisuri la o coastă."

AURA OBROCEA, medic, S.J.U. Târgu-Jiu "S-a prezentat la noi un pacient cu un traumatism toracic minor în timpul unui accident sportiv. A fost externat în stare bună, la domiciliu, la cererea dumnealui."

Turistii israelienii nu s-au speriat de incident și nu au renunțat la aventura pe Olteț.

VOX "A venit cineva, ne-a spus că ei sunt acolo, s-au blocat acolo. Au mers, l-au scos, suntem aici și mergem înainte."

VOX "Instructorul nostru a verificat traseul. Am vrut să facem canioning cu toții. Instructorul a verificat traseul, dacă e posibil. L-a verificat, aici, pe loc, ambulanța care a venit foarte repede și cu echipamentul de salvamontiști."

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu practice sporturi extreme pe apă în această perioadă, mai ales când râurile sunt învolburate în urma ploilor torentiale din ultimele zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2