Date companie
 
 
 
 

Ghișee deschise în weekend, pentru eliberarea cazierului infracțiunilor sexuale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : infractiuni, ghisee, politie, sexuale, cazier
 

Ghișeele secțiilor de Poliție din București, deschise, în acest weekend, în urma valului de solicitări pentru eliberarea cazierului infractiunilor sexuale! Solicitările vin în urma aplicării legii referitoare la Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale. Poliția Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor, în fiecare sector, ghișee în câte o secție de poliție, în 7 și 8 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Cererea pentru eliberarea adeverinței poate fi depusă personal sau prin împuternicit, pe baza unei procuri notariale.

BIANCA ROTARU, reporter ”Cazierul se eliberează pe loc, dacă solicitantul nu este înregistrat cu vreo infracțiune sexuală. În cazul în care solicitantul apare cu orice fel de mențiuni în evidențele cazierului judiciar, adeverința va fi eliberata în cel mult 30 de zile, precizează Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă. Legea privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale a intrat în vigoare la sfârșitul lunii iunie și are drept scop identificarea operativă a celor care au comis astfel de fapte.”

Registrul este un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis fapte precum hărțuire sexuală, trafic de persoane și trafic de minori, proxenetism și folosire a prostituției infantile, viol și agresiune sexuală, act sexual cu un minor și corupere sexuală a minorilor, pornografie infantilă, incest și altele. Cei care sunt înscriși cu infdracțiuni de natură sexuală în evidențele Poliției și care și-au executat pedeapsa, sunt obligați să anunțe intenția schimbării domiciliului și a deplasărilor din localitate mai lungi de 15 zile. La rândul lor, polițiștii sunt obligați să verifice periodic situația, însemnând minimum o dată la trei luni. De asemenea, legea prevede obligația de actualizare a altor date personale ale persoanei în cauză. Nerespectarea prevederilor se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Pe baza datelor din Registrul național, se eliberează și un certificat de integritate, care poate fi solicitat înainte de angajare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2