Date companie
 
 
 
 

Gospodării inundate în urma ploilor, în județul Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buzau, precipitatii, apa, inundate, terenuri, fantani, pasuni, pogoanele, pompe, beciuri
 

Situație disperată pentru sute de locuitori din orașul Pogoanele, județul Buzău. Beciurile li s-au umplut de apă, iar terenurile agricole și pășunile au fost inundate. Totul, din cauza ridicării pânzei freatice la suprafață, după precipitațiile din ultimele luni.

AMBIANȚĂ "- Am tras-o și a doua zi e la loc. Nu avem nicio șansă. - Ce adâncime are? - Beciul tot are 2,20 iar apa are un metru."

Oamenii spun că orice încercare de a scoate apa din beciuri este zadarnică.

VOX "- Cât de mare e apa în beci? - Cam 80 de centimetri. O scoatem și vine alta din nou. Degeaba încercăm! Asta pentru că a plouat foarte mult."

Balta formată pe islaz s-a apropiat foarte mult de gospodării. Totodată, apa din fântâni a ajuns până la nivelul solului.

VOX "- E bună de băut? - Nu. - De ce? - Pentru că ori te strici la burtă ori vomiți."

Orașul Pogoanele este așezat într-o zonă mai joasă și de fiecare dată când sunt precipitații abundente apar inundări ale terenurilor. Autoritățile locale au cerut sprijin pentru decolmatarea canalelor de desecare, pentru ca apa să poată fi evacuată cu ajutorul pompelor de la stația de îmbunătățiri funciare.

FLORIN DUMITRAȘCU, primarul orașului Pogoanele "Pânza de apă freatică a crescut. Cred că cel puțin o lună de zile pompele vor merge zi de zi, ca să rezolvăm problema."

Stația de pompare de la marginea orașului nu face față debitului mare de apă. Specialiștii de la îmbunătățiri funciare spun că evacuarea apei va dura cel puțin o lună și jumătate. Și asta, dacă nu plouă.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2