Date companie
 
 
 
 

Grădinițe în clădiri vechi, fără apă potabilă și cu toalete improvizate, închise de Direcția de Sănătate Publică Dolj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gradinite, autorizatie, apa, inchise, cladiri, toalete, bralostita, argetoaia
 

Douã grãdinițe din Dolj au fost închise, iar alte cinci au rãmas fãrã autorizații de funcționare. Asta după ce medicii de la Direcția de Sãnãtate Publicã au constatat cã spațiile în care își desfășurau activitatea educatoarele și copiii erau degradate, cu pereții fisurați, cu toalete improvizate în curte și fără apă potabilă. Inspectorii sanitari au închis grădinițele din comunele Braloștița și Argetoaia, care erau găzduite în clădiri necorespunzătoare.

ȘTEFAN POPESCU, purtător de cuvânt, D.S.P. Dolj "Locul de joacã era în curtea omului, unde își desfãșura și el activitatea gospodãreascã. De asemenea, grupurile școlare erau total improvizate, existând riscul de accidente."

SILVICĂ SÂRBU, director, Grădinița Braloștița "- Am rãmas surprins de ce este aici. – Este normal sã învețe copiii într-un asemenea spațiu? – Nu este normal, fapt pentru care încercãm sã remediem situația."

Părinții, dar și proprietara în curtea căreia funcționa una dintre grădinițe, laudă condițiile în care erau educați copiii.

VOX "- Aveți condiții pentru grãdinițã? – Da, din '91, de când e grãdința aici, au trecut generații și generații de copii și nu s-a întâmplat niciodatã."

VOX "Sã ne ducem din casã în casã sã vedem cine are toaleta în casã, la țarã, că nu are nimeni. Majoritatea o au în grădinã. Copiii sunt obișnuiți, cã sunt la țarã."

În ciuda teoriei că "se poate și așa", elevii vor fi mutați în spații, care să îndeplinească măcar condiții minime pentru activitatea educațională.

MIHĂIȚĂ STOICA, purtător de cuvânt, I.S.J. Dolj "Vor merge într-o altã locație, gãsitã de consiliul local, împreunã cu conducerea școlii, unde sunt în curs de amenajare WC-urile și racordãrile la apã.”

Directorii unităților de învãțãmânt riscă să fie sancționați, dacã se descoperã cã nu au raportat condițiile precare în care își desfãșoarã activitatea. În județul Dolj sunt peste 200 de școli și grădinițe, care nu au autorizație de funcționare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2