Date companie
 
 
 
 

Gradul de ocupare al spitalelor de psihiatrie din toată țara este de aproximativ 60%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, Sorina Pintea
 

Controale la toate spitalele de psihiatrie din țară, începând de luni! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vrea să vadă dacă sunt respectate normele în domeniu și măsurile de siguranță. A fost conceput deja un plan de control, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, soldat cu cinci morți. Sorina Pintea a precizat că, cel mai probabil, marți sau miercuri va fi la Spitalul Poiana-Mare din județul Dolj, care până în 2002 a avut statut de măsuri de siguranță și care i-a fost retras pentru că acolo erau niște condiții inumane.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"În paralel cu verificările la spitalele de psihiatrie, ministrul Sănătății va invita săptămâna viitoare la discuții comisia de specialitate a Ministerului Sănătății și reprezentanții ONG - urilor. Discuțiile au drept scop identificarea măsurilor urgente pe termen scurt ce trebuie luate în acest domeniu."

Pe de altă parte, Sorina Pintea a precizat că gradul de ocupare a spitalelor de psihiatrie este de aproximativ 60%, la nivelul întregii țări. Ministrul Sănătății a mai spus că va întocmi o „listă neagră” a spitalelor care au primit alocări bugetare pentru investiții și care, nici până în momentul de față, nu au demarat nici măcar procedurile aferente. Ministrul a precizat și că vor fi aplicate sancțiuni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2