Date companie
 
 
 
 

Grevã de avertisment la metrou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sindicalisti, metrou
 

Sindicaliștii de la metrou sunt tot mai nemulțumiți. Aceștia nu au mai intrat la lucru între 4 și 6 dimineața, în semn de protest. Angajații Metrorex cer salarii mai mari și prelungirea contractului colectiv de muncã. Ei se plang și de condițiile de muncă.

VOX, angajat: "Nu putem sa negociem salariile, condițiile de muncă. De când nu a mai fost prelungit contractul?- De la inceputul anului. (...) - De cât timp lucrați?- De 27 de ani."

ION RÃDOI, președinte U.S.L.M: "Nu am reușit să recuperam indicele de infalție de 5 ani, din 2008 și între timp s-a renunțat la al 13 salariu, sporuri de Crăciun, de Paște și (...) al doilea motiv este că de ani de zile ni s-a promis de fiecare dată că ni se va asigura fondul necesar pentru îmbunatatirea condițiilor de lucru."

Sindicaliștii susțin cã, din ianuarie și pânã în prezent, au trimis la Guvern plângeri în care explicau situația, dar nu au primit vreun rãspuns.

VOX: "- Unde trebuie să ajungeti?- La Anghel Saligny.- Aveti bani de taxi?- O luam pe jos și anungem mai repede."

Protestele angajaților de la metrou vor continua mâine cu un miting în Piața Constituției și un marș organizat împreunã cu sindicaliștii RATB. Dacã aceste probleme nu se vor rezolva, sindicaliștii amenințã cã la sfârșitul lunii vor intra în grevã generalã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2