Date companie
 
 
 
 

Grevă în transportul public

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Greva STB
 

Nervii bucureștenilor au fost întinși la maximum în această dimineață, din cauza grevei angajaților Societății de Transport București! Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au rămas în depouri, astfel că cei care au trebuit să ajungă la serviciu sau la școală au fost nevoiți să apeleze la alte mijloace de transport. Metrorex a introdus în circulație toate trenurile disponibile, pentru a prelua călătorii. Mulți dintre bucureșteni au optat însă pentru taxi sau companiile de ridesharing, astfel că tariful acestora s-a triplat.

FLORINA ILICEA, reporter

”Bicicleta a fost una dintre metodele de transport alternative la care bucureștenii au apelat, în această dimineață, pentru a ajunge la locurile de muncă. Totul, după ce au așteptat timp de minute bune în stațiile de autobuze și tramvaie, doar pentru a constata că acestea nu mai vin. Miile de oameni afectați de greva STB-iștilor au putut să apeleze și la metrou, taxi ori să comande o mașină prin intermediul aplicațiilor mobile. De menționat însă faptul că prețurile la companiile de ride sharing au explodat.”

Pentru o cursă de aproximativ 10 kilometri, din cartierul Militari până în cartierul Iancului, clienții taximetriștilor au achitat 90 de lei, iar pentru o cursă din Militari până la Aeroportul Otopeni, tarifele au ajuns chiar și până la 170 de lei.

”- Pe dumneavoastră cum v-a afectat greva aceasta?
- Nu numai pe mine, pe toată lumea, pe toți care au serviciu, care merg. Uite, soția a sunat și nu s-a mai putut duce la serviciu și nu stăm prea departe. E foarte dificil. În primul rând că nu s-a anunțat nimic, majoritatea nu știam, nu stăm toată ziua cu ochii în televizor și apoi, totul trebuie organizat sau ceva. Cel puțin, trebuia să meargă un sfert din capacitate, măcar lumea să se deplaseze. Nu, e un dezastru.”

”- Cum v-ați descurcat astăzi?
- Pe jos. Până în Drumul Taberei, la Cetatea Histria, că am fost la doctorul de familie.”

Greva intervine pe fondul nemulțumirilor sindicaliștilor, care cer demisia directorului companiei și măriri de salarii. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că acțiunea de protest de la STB este ilegală, din cauza faptului că este în vigoare starea de alertă. El a adăugat că a depus, deja, o acțiune în instanță și a subliniat că, fiind vorba despre un serviciu public, chiar dacă organizarea grevei ar fi fost legală, tot ar fi fost necesară asigurarea activității STB la o treime din capacitate. Nicușor Dan a mai afirmat că a făcut toate eforturile pentru a ține în viață această societate, care era la limita falimentului atunci când el a preluat mandatul de primar.


Grevă în transportul public

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2