Date companie
 
 
 
 

Greviștii nu se lasă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : A patra zi greva STB
 

Cea mai lungă grevă din transportul în comun românesc pare să se prelungească. În ciuda deciziei instanței, care a declarat greva ilegală și a apelurilor de revenire la muncă lansate de primarul general Nicușor Dan și de șeful STB, Adrian Criț, în a patra zi de grevă, autobuzele, troileibuzele și tramvaiele au circulat, în București, doar la 25% din capacitate. Cei câțiva șoferi și vatmani care au ieșit încă de sâmbătă pe traseu au avut parte, din partea colegilor greviști, de injurii, amenințări și geamuri sparte. Situație a fost tensionată, duminică-dimineață, la autobaza Titan, unde a fost nevoie de intervenția jandarmilor și a polițiștilor, pentru a calma spiritele.

AMBIANȚĂ ”Primare, nu uita, va veni și vremea ta! Demisia! Demisia!”

Adrian Criț l-a invitat, astăzi, pe liderul de sindicat Vasile Petrariu la sediul STB, pentru discuții în prezența presei. Petrariu nu a apărut la întâlnire, pe motiv că ar fi primit invitația abia cu patru minute înainte de ora stabilită.

ADRIAN CRIȚ, director general, STB ”Am transmis invitația domnului Petrariu și după aceea, la 11:56 mi-am adus aminte că nu are și o dovadă scrisă și, am zis, hai să îi transmit și o dovadă.”

Adrian Criț a declarat public că nu își va da demisia, așa cum îi cer atât sindicaliștii cât și angajații săi.

ADRIAN CRIȚ, director general, STB ”E incredibil cum un lider de sindicat poate solicita demiterea directorului general, fără să se gândească la anumite beneficii pe care trebuie să le aibă angajații. Nu, acest lider nu a solicitat niciodată binele angajatului. Acest lider s-a gândit doar la interesul propriu. Rog instituțiile statului să intervină, astfel încât sentința Tribunalului București să fie pusă în executare.”

Vasile Petrariu a transmis într-un comunicat că sindicatul nu a organizat protestul, ci se poziționează ca un factor de echilibru și ca un avertizor al nemulțumirii salariaților. Până la rezolvarea situație, bucureștenii sunt cei care suportă consecințele. Părerile sunt, însă, împărțite.

VOX ”Eu zic că este bine ce fac, pentru că ginerele meu lucrează acolo și condițiile sunt foarte grele. Deci n-au piese, n-au nimic, e foarte greu și pentru ei.”

VOX ”O grevă japoneză ceva, dar trebuia, cât de cât un sfert, cel puțin din autobuze, din tramvaie să fi circulat. Să se ducă lumea la serviciu, alții la școală, alții la medicamente. Vă dați seama, a fost ceva mai rău ca o pandemie.”

Consiliul de Administrație al STB a luat, sâmbătă, decizia ca angajații ce intră imediat pe traseu să nu fie cercetați penal. În schimb cei ce nu își lasă colegii să își facă meseria sau cei care distrug mijloace de transport vor suporta consecințe legale.


Greviștii nu se lasă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2