Operațiune de anvergură, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice cu criptomonede. Aproape 100 de politiști români și agenti Secret Service din Statele Unite ale Americii au făcut percheziții în București și în alte nouă județe, în dosarul privind fraudele informatice cu criptomonede. Prejudicul estimat este de peste 34 milioane de dolari. Cazul este o premieră pentru România, atât din perspectiva prejudiciului, cât și a indisponibilizării criptomonedelor RIPPLE și BITCOIN, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari. Ancheta a vizat mai mulți cetățeni români care au prejudicat cetățeni americani prin intermediul unor mecanisme de fraudă informatică. Mai mult, în urma cercetărilor s-a stabilit că românii au comis și infracțiunea de spălare de bani. Prin intermediul unor site-uri de comerț electronic, membrii grupului infracțional ar fi postat anunțuri privind vânzări de mărfuri care, în realitate, nu existau. Persoanele care accesau anunțurile și doreau să cumpere erau convinse să trimită bani pentru bunurile comandate dar nu primeau nimic în schimb. În urma operațiunii efectuate de polițiștii români și agenții Secret Service din Statele Unite, 18 persoane au fost duse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. și la sediile brigăzilor de combaterea a criminalității organizate din Cluj și Craiova. 14 dintre acestea, au fost preluate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, pentru demararea procedurilor de punere în executare a mandatelor internaționale de arestare. Ulterior, persoanele reținute au fost extrădate în Statele Unite ale Americii.
Grup infracțional destructurat! Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții în Țăndărei, județul Ialomița, la membrii unei grupări specializate în furturi și tâlhării comise în Spania.
Escrocii devin tot mai activi în această perioadă, apelând la tot felul de tertipuri, pentru a păcăli oamenii care caută oferte atractive pentru vacanțe. Este avertismentul transmis de Ministerul Afacerilor Interne, care a inițiat și o campanie de informare...
Grup infracțional organizat, destructurat. Mai multe persoane practicau camăta și șantajul. Oamenii legii au făcut mai multe percheziții, în județele Olt, Teleorman și în municipiul București.
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Conform comunicatului transmis, joi, de SRI, ”în urma acțiunilor specifice ale Serviciului Roman de Informații, în cooperare cu Direcția Generală de Informații a Apărării și cu Direcția Generală de Protecție Internă, procurorii...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019