Date companie
 
 
 
 

Guvernele își aruncă pisica, înaintea Examenului de Maturitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, licitatie, softuri
 

Bacalaureatul bate la ușă, iar Ministerul Educației se vede nevoit să atribuie fără licitație cinci softuri, în valoare de aproape 300 de mii de euro, necesare bunei desfășurări a acestuia. De vină este tot guvernul anterior, care, potrivit premierului Victor Ponta, nu a organizat la timp licitația.

VICTOR PONTA, premierul României: "Este o sumă importantă, 280 de mii de euro, pentru cele 5 softuri. Nu pot decât să constat că nimeni nu s-a preocupat. Se știa că vor fi teste naționale, se știa din timp că vor fi teste naționale, că va fi BAC."

Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, spune, însă, că nu există niciun impediment pentru organizarea Bacalaureatului și a testelor naționale, deoarece poate fi folosită platforma informatică de anul trecut. Potrivit fostului ministru, contractul trebuie făcut pe o perioadă de minimum patru ani, motiv pentru care nu s-a putut organiza licitația. Cătălin Baba recomandă, însă, ca toate softurile pentru examene, de la Evaluarea Națională efectuată la absolvirea clasei a opta, până la admiterea la facultate, să fie cumpărate prin licitații și nu prin încredințare directă, cum s-a procedat până acum.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2