Date companie
 
 
 
 

Guvernul alocă 50 de milioane de lei pentru sinistrații din șase județe afectate de inundații

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, prahova, ponta, guvern, arges, olt, gorj, valcea, ajutor, financiar, teleorman
 

Guvernul alocă ajutoare financiare pentru sinistrați! Sprijinul financiar, în valoare de 50 de milioane de lei, va fi direcționat către sinistrații din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman și Prahova, grav afectate de inundațiile din ultimele zile. Premierul Victor Ponta a precizat că, după evaluarea pagubelor din județele Timiș și Caraș-Severin, vor fi alocați bani și pentru sinistrații din aceste zone.

VICTOR PONTA, premierul României "În ședința de Guvern am alocat primele resurse pentru județele lovite de inundații, pentru Caraș-Severin și Timiș. Ce aveți nevoie și vă punem la dispoziție. Tot efortul este pentru oameni și cei care sunt sinistrați și cu banii alocați vă apucati de drumuri și poduri și lucruri care trebuie reparate."

50 de milioane de lei vor merge și la Ministerul Mediului, sub formă de credite de angajament, pentru amenajări hidrologice și combaterea inundațiilor. După trei zile în care ploile au făcut prăpad în sud și sud- vestul țării, meteorologii vin cu vești bune.

ION SANDU, director, A.N.M. "A.N.M. nu va mai emite avertizări. Nu pot spune că nu va mai ploua la munte, dar izolat și vom avea avertizări punctuale dar nu va mai fi ca până acum."

Nu același lucru se poate spune, însă, din perspectiva hidrologică. Râurile din județele Caraș-Severin, Timiș, sunt până sâmbătă, la ora 16.00, sub avertizare hidrologică de cod roșu. Totodată, pe râurile din județele Mehedinți, Dolj și Vâlcea se menține codul portocaliu, iar pe cele din Gorj și Olt, este instituit codul galben, valabil tot până sâmbătă.

VOX "Suntem cu actualizare de avertizare. Este vorba de cursurile de apă din Banat, Caraș-Severin și Gorj, încă două râuri din Dolj și Lotur din Vâlcea. La codul roșu, față de ce avem în textul avertizării, trebuie să avem o atenție în Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj."

De la rezervele statului au fost deja scoase materiale, alimente și pături pentru sinistrați. Premierul a mai adăugat că, imediat după încetarea ploilor, se va trece la repararea drumurilor, podurilor și podețelor distruse. Pagubele produse în urma inundațiilor sunt în curs de evaluare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2