Date companie
 
 
 
 

Guvernul Cîțu, demis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Rezultat motiune Citu
 

Moțiune cu sfârșit așteptat! Guvernul Cîțu a picat cu 281 de voturi, după o serie de atacuri virulente în Parlament. Reprezentanții formațiunilor politice au luat, rând pe rând, cuvântul în plenul reunit al celor două camere ale Legislativului, în frunte cu Florin Cîțu.

FLORIN CÎȚU, premier demis
„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune domnii Ciolacu, tovarășul cu spirala și căpitanul extremiștilor. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, sub controlul reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni.”

Susținătorii moțiunii de cenzură l-au pus la zid pe Florin Cîțu, criticând aspru guvernarea.

MARCEL CIOLACU, președintele PSD
„Tu, Florin Cîțu, ai eșuat „big time”. Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!”

DAN BARNA, vicepreședintele USR
„Domnule prim-ministru, ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara aceasta are disperată nevoie, dar ați preferat să vă luați rolul de frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză. Și da, ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care, pe parcursul întregii veri, le-ați explicat românilor că valul patru nu ne privește pe noi. Ați sacrificat cinic stabilitatea politică pentru o mână de voturi ca să obțineți adevărat, o mână de voturi în partidul dumneavoastră. Chiar ați fi putut Superman, dar ați ales, domnule, ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu.”

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a făcut referire, în discursul său, la decizia liderilor USR de a trece de partea social-democraților.

DANIEL FENECHIU, liderul senatorilor PNL

„Credeți că românii v-au votat ca să susțineți o moțiune de cenzură alături de PSD? Asta este cartea voastră de vizită? Adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în contextul actual, este un act de iresponsabilitate, este un act de majoră iresponsablitate.”

Partidele politice vor merge la consultări cu șeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou premier.


Guvernul Cîțu, demis

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2