Date companie
 
 
 
 

Guvernul ia măsuri pentru ca tinerii să-și găsească mai ușor un loc de muncă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : loc de munca, tineri
 

Vești bune pentru tinerii care își caută un loc de muncă. Guvernul lansează programul de garanții pentru tineret: 470 de milioane de euro, bani europeni, vor putea fi accesați de 400 de mii de tineri din România. Programul a fost lansat, miercuri, la Palatul Victoria, de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, în prezența premierului Victor Ponta și a vicepreședintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro și dialog social.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Potrivit celui mai recent raport publicat de Comisia Europeană privind ocuparea forței de muncă și situația socială, 16% din tinerii români cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani nu studiază, nu urmează niciun curs de formare profesională și nici nu sunt angajați. Totodată, 52% dintre studenții români vor să înceapă propria afacere, însă aceștia au nevoie de susținere pentru a putea deveni antreprenori. "

Premierul Victor Ponta a reiterat obiectivul Guvernului de a crea noi locuri de muncă.

VICTOR PONTA, premierul României: "E un program foarte clar, foarte simplu, 470 de milioane de euro, bani puși la dispoziție de C.E. pentru 400 de mii de aplicanți tineri care vor primi consiliere, vor avea subvenții pentru a găsi și păstra un loc de muncă plătit decent și pe o perioadă cât mai lungă de timp."

Firmele care angajează tineri cu vârsta până în 24 ani vor primi 200 euro și 500 lei lunar pentru fiecare angajat, timp de un an, dar au obligația să păstreze locul de muncă cel puțin 18 luni. Programul mai prevede ca angajatorul care menține locul de muncă mai mult de 18 luni să fie scutit de plata contribuției la șomaj pentru 24 de luni. În ceea ce privește cursurile de ucenicie, angajatorii vor primi lunar 250 de euro și 300 de lei pentru o perioadă de 1-3 ani, iar pentru stadii de specializare, 300 de euro și 750 de lei.

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: "În ultimii doi ani am luat măsuri pentru creare de locuri de muncă, vrem în continuare ca acest trend să se păstreze însă într-o perioadă atât de scurtă este greu de recuperat ce s-a distrus pe perioada crizei, aproaope 700 de mii de locuri de muncă (...) nu mai vrem ca tinerii să fie generație de sacrificiu așa cum s-a întâmplat în timpul guvernării PDL."

Programul se va desfăura până în 2018, iar România se alătură altor trei țări, respectiv Finlanda, Letonia și Portugalia, care l-au lansat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu ( 23 Ianuarie 2021 )

  Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că...

 • Singurătatea îi afectează cel mai mult pe tinerii adulți ( 8 Mai 2020 )

  Sentimentul de singurătate se simte accentuat în rândul tinerilor! Potrivit unui studiu făcut de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, aproximativ 20% dintre persoanele cu vârsta sub 35 de ani se simt singure din cauza restricțiilor de circulație instituite în Europa. Astfel, 20% dintre persoanele sub 35 de ani se simt singure, comparativ cu doar 4% înainte de epidemie.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2