Date companie
 
 
 
 

Guvernul vrea să îi premieze pe cei care au promovat bacalaureatul cu media 10

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, premii
 

Elevii care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10 vor fi premiați! Propunerea vine din partea Guvernului, care a pregătit deja un act normativ în acest sens. Premiile vor fi în valoare de 3 mii de lei, pentru fiecare elev în parte. În total, 126 de absolvenți de liceu au reușit să obțină această performanță.

VICTOR PONTA, premierul României: "Eu înțeleg că am vorbit de cei care au copiat și e bine că-i sancționăm și îi pedepsim, cred că sunt mai puțini decât în anii trecuti, dar oricum, e și asta o stire, dar pe cât posibil să vorbim și de cei care au luat nota zece."

Între timp, la Suceava, absolvenții unui liceu se confruntă cu o altă problemă! Din cauza unei erori de soft, aproape 300 de elevi au rămas fără diploma de bacalaureat. Și asta pentru că diplomele au fost retrase și retipărite, întrucât datele înscrise pe documente erau incomplete.

prin telefon: LAURA HACMAN, purtător de cuvânt, I.S.J. Suceava: "Erorea este la nota probelor scrise în cifre, unde nu s-au înregistrat zecimalele. (...) În acest moment școala a declanșat o procedură de retragere și anulare a diplomelor. A eliberat adeverințe pentru înscrierea la facultate, iar elevii care au diplome scrise greșit vor avea alte diplome. (...) Se va stabili ulterior dacă există un responsabil."

În sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au înscris circa 189 de mii de candidați, din care s-au prezentat la examen 175 de mii. Dintre aceștia, 320 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Promovabilitatea de anul acesta, de 56,4%, a crescut cu un procent față de 2012.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2